Gnocchi ovenschotel – Amy Sheppard

Voedingswaarden per portie
Calorieën 514 kcal
Koolhydraten56 gram
Eiwitten31 gram
Vetten16 gram
Vezels7 gram

Op Instagram kom ik zoveel lekkere recepten tegen. Waaronder deze. Super simpel, de meeste ingrediënten of iets wat er op leek had ik al in huis en ik heb er zelf nog wat extra groente aan toegevoegd.

Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 4 porties

Ingrediënten

  • 500 gram gnocchi
  • 400 gram extra mager rundergehakt of kipgehakt
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 2 tomaten
  • 1 blikje champignons
  • 2 uien
  • 60 gram (cheddar)kaas
  • 3 teentjes knoflook
  • 150 milliliter water
  • 1 schuitje balsamico azijn
  • 1 lepeltje suiker
  • peper, zout, knoflookpoeder, uienpoeder, (gerookte) paprikapoeder, oregano en eventueel andere smaakmakers

Benodigdheden

  • ovenbestendige grote pan (of een grote pan en daarna overgieten in een ovenschaal)
  • snijplank en mes

Bereiding

Snipper de ui en bak deze met wat oliespray op laag vuur in de grote (ovenbestendige) pan. Ondertussen kun je de knoflook fijn snijden of persen en toevoegen aan de uien. Voeg vervolgens het gehakt toe en bak dit rul.

Snijd ondertussen de tomaten en laat de champignons uitlekken. Voeg dit, samen met de tomatenblokjes, suiker, balsamicoazijn en de kruiden, peper, zout en smaakmakers toe aan de pan. Roer even goed door en voeg dan ook de gnocchi* toe. Kijk even hoe dik de saus is en voeg er wat water aan toe voor de juiste consistentie. Het mag vloeibaar zijn, maar niet waterig.

Laat dit rustig verhitten en pruttelen, zodat de saus verder intrekt en indikt. Ondertussen kun je de grilstand van de oven aanzetten en als het goed is opgewarmd kan de pan van het vuur. Doe de kaas als topping erop en zet de pan nog zo’n 10 minuten onder de gril van de oven. Als je geen ovenbestendige pan hebt, dan moet je de boel even overgieten in een ovenschaal.

* nu niet gedaan, maar een volgende keer ga ik da wel doen: Een paar gnocchi’s overlaten en bovenop de kaas leggen, zodat ze in de oven krokant worden, voor extra bite!

Eetsmakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *