Kipsaté met frietjes en salade

Voedingswaarden per portie
Calorieën 869 kcal
Koolhydraten69 gram
Eiwitten66 gram
Vetten36 gram
Vezels10 gram

De weekendversie van aardappel, vlees en groente, maar dan toch op een wat verantwoorde manier met frietjes uit de airfryer en zelfgemaakte satésaus.

Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 4 porties

Ingrediënten

Benodigdheden

  • koekenpan
  • airfryer
  • snijplank en mes

Bereiding

Maak de satésaus zoals in het recept beschreven met pindakaas, ketjap manis, (koffie)melk en allesbinder. Dit kan je later ook weer in de magnetron opwarmen.

Bestrooi de kipdijfilet met de kruidenmix. Spray de pan in met oliespray en bak de kipdijfilet. Een magere versie met kipfilet kan natuurlijk ook!

Zet de Airfryer aan op 200 graden. Doe de friet in een kom, spray met wat olie en doe er wat zout overheen. Schud dit door elkaar en herhaal indien je dit nodig vindt. Als de Airfryer op temperatuur is kunnen de frietjes er 2×6 minuten in, met halverwege even husselen.

Maak ondertussen een salade met bijvoorbeeld sla, tomaat, komkommer en paprika.

Eetsmakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *