Gebaseerd op het recept van Personal Body Plan, maar met hier en daar een aanpassing. Vroeger stond het regelmatig op het menu, maar is langzaam naar de achtergrond verdwenen, tot afgelopen zaterdag. Zelf heb ik de aardappelfriet gemaakt in de Airfryer, in de oven kan ook.
Bereidingstijd: 20
Kooktijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 2 porties
Ingrediënten
- 400 gram kipdijfilet
- 500 gram zoete aardappel
- 60 gram 20+ kaas
- 200 milliliter magere yoghurt
- 150 gram ijsbergsla
- 1 tomaat
- 1 paprika
- halve komkommer
- shoarmakruiden
- patatkruiden
- knoflookpoeder
- sriracha
- peper en zout
- oliespray
Benodigdheden
- koekenpan
- oven
- snijplank en mes
- Ovenschaal of Airfryer
Bereiding
Voedingswaarden per portie | |
Calorieën | 701 kcal |
Koolhydraten | 68 gram |
Eiwitten | 60 gram |
Vetten | 20 gram |
Vezels | 9 gram |
Maak de salade zoals je lekker vindt met sla, paprika, komkommer en tomaat. De dressing kun je maken met yoghurt, knoflookpoeder, sriracha en zout.
Snijd de zoete aardappel met een patatsnijder of een mes in de vorm van frietjes. Kant en klare verse voorgesneden zoete aardappel bestaat natuurlijk ook. Doe daar eventueel je voordeel mee.
Spray wat olie op de friet samen met patatkruiden en verwarm de Airfryer voor op 200 graden. Als de airfryer op temperatuur is kunnen de frietjes er voor zo’n 20 minuten in. Hussel haverwege.
Ondertussen kun je de kipdijfilet in stukjes snijden en marineren met de shoarmakruiden. Bak dit gaar in de koekenpan. Als de kip klaar is kun je de kaas over de kip leggen, zodat dit gaat smelten. Zet vervolgens de pan uit.
Als alles klaar is begin je met de zoete aardappel, met daaroverheen de kip met gesmolten kaas. Serveer dit met de salade en de dressing en maak er een lekkere bende van op je bord.
Eetsmakelijk!