Super simpel, super lekker en niet eens heel erg ongezond. Het makkelijkste is om ze in de Airfryer te maken. Het ‘drogen’ van de kikkererwten gaat een stuk sneller dan in een gewone oven.
Bereidingstijd: 5 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Hoeveelheid: Een portie van 500 gram kikkererwten wordt rond de 160 gram geroosterde kikkererwten.
Een portie is ongeveer 80 gram (250 gram)
Ingrediënten
- 500 gram uitgelekte kikkererwten
- oliespray
- knoflookpoeder
- gemalen komijn
- uienpoeder
- cayennepoeder
- paprikapoeder
- oregano
- zout
Benodigdheden
- mengkom
- vergiet
- Airfryer
Bereiding
Spoel de kikkererwten af en dep ze droog. Doe ze vervolgens in de mengkom en spray 3 a 4 keer wat olie erbij. Doe naar wens de kruiden erbij en hussel het goed door elkaar.
Voedingswaarden per portie (80 gram/250 gram) | |
Calorieën | 315 kcal |
Koolhydraten | 35 gram |
Eiwitten | 18 gram |
Vetten | 8 gram |
Vezels | 15 gram |
Verwarm de Airfryer op 150 graden en als deze op temperatuur is kan je de kikkererwten erin doen. Hussel na 5 minuten de kikkererwten door elkaar en zet de timer opnieuw op 5 minuten. Herhaal dit nog 1 of 2 keer, zodat de kikkererwten zo’ 15 tot 20 minuten in de Airfryer zitten.
Laat ze wat afkoelen en snack ze gelijk of bewaar ze als tussendoortje!
Van 500 gram kikkererwten blijft zo’n 160 gram over.