Eiwitrepen – Quest Maple Waffle

Ik heb al veel verschillende repen van Quest geproefd, maar de enige die ik oprecht écht lekker vind is de ‘Birthday Cake’. Dit alles heeft eigenlijk maar met één ding te maken en dat is de structuur en de eenheidsworst die eigenlijk elke reep van Quest is. Toch blijf ik elke keer als ik een andere smaak zie ze toch kopen, gewoon omdat ik nieuwsgierig ben.

Ook deze keer weer. Tot op heden heb ik weinig plekken gevonden waar eiwitrepen te koop zijn. Ze liggen wel bij de van den Tweel, Vreugdenhil, wat reform winkels en soms bij de groothandel. Helaas zijn ze hier nog meer aan de prijs dan normaliter en zijn het ook niet echt de lekkerste die er bestaan. Deze ging echter bijna over datum en was voor een redelijk schappelijke prijs te koop. (1,99 gulden in plaats van 4,- of 5,- gulden).

Waarom ik ze toch blijf kopen, naast de nieuwsgierigheid? Nou, de macro’s zijn altijd wel goed! veel vezels en veel eiwitten. Doordat ze ook wat harder en taaier zijn is het soms een hele kluif om ze weg te krijgen. Dit maak het als je je honger wil stillen enorm helpend!

Dan de smaak. De reep heeft zeker iets weg van Maple Syrup. Van die smaak moet je dan ook wel echt houden. Het hele ‘wafel’ gedeelte proef ik er niet zo in terug. De reep heeft inderdaad weer de taaie, eentonige structuur, maar in tegenstelling tot andere repen zit er ook wel wat karamel-achtige maple syrup in verwerkt, wat hem wel net iets minder eentonig maakt.

Dus, ga je goed op taaie repen met goede macro’s die vullend zijn; dan is Quest je vriend, maar ben je die eentonigheid zat, dan zal ik dit vooral overslaan. Tenzij je een groot liefhebber bent van Maple Syrup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *