April 2022

Veel te laat, maar beter laat dan nooit. Afgelopen weken was het lekker druk en chaotisch, maar ontzettend genoten, zowel op Curaçao als in Nederland. De maand begon redelijk rustig, maar werd al snel wat drukker, aangezien we weer getrakteerd werden op bezoek uit Nederland, waarmee we vervolgens ook zelf naar Nederland terug vlogen.

Begin april hebben we weer eens lekker genoten van een dagje strand bij Avila. Lekker rustig en goede plekjes in de schaduw. Die dag afgesloten met een potje mingolf bij Brakkeput Mei-Mei. Ook erg leuk om een keer gedaan te hebben.

Een week later stonden we als twee blije eieren weer op Hato te wachten om ons bezoek op te halen. Dit keer met twee auto’s, want in totaal passen zes volwassenen en twee kinderen niet in één auto. Het was lekker druk op het vliegveld, maar na een tijdje wachten elkaar toch lekker kunnen omhelzen. Fijn om iedereen weer te zien! Ze zaten in hun eigen mega appartement vlakbij ons. Ideaal! We hebben ze daar afgezet en hebben pizza gehaald, om makkelijk even met z’n allen te eten. Dit wordt de komende twee weken genieten!

De dag erna hebben we om er goed in te komen gelijk een boottochtje gedaan, zo kom je direct in de vakantiesferen. Het blijft het perfecte recept en genieten geblazen op zo’n boot.

Ook het duiken, wat we twee keer gedaan hebben tijdens hun vakantie was ideaal. Het wordt steeds meer eigen en voel me steeds vertrouwder onderwater. We hebben schildpadden gezien, maar ook een octopus, lion fish en schorpioenvissen. Met de niet-duikers hebben we ook nog gesnorkeld, maar er waren behoorlijk wat kwallen, waardoor dit niet heel relaxed was, maar ook dit verveelt nooit!

Wat ook niet verveelt waren onze ‘stapavonden’. Zowel met als zonder kinderen. We hebben ouderwets gedanst bij Zanzi, Cabana en Madero, maar ook gewoon lekker drankjes gedaan bij de Chill. Qua eten hebben we verschillende restaurants bezocht, waaronder Zanzibar, De Visserij en Tony Roma’s, wat kan je toch heerlijk eten op dit eiland.

Naast alle activiteiten en etentjes buitenhuis, hebben we ons thuis ook heerlijk vermaakt. Spelletjes op het balkon, heerlijke glaasjes tawny port drinken, lekker barbecuen, chillen, boekjes voorlezen aan de kids, of gewoon genieten van het mooie weer. De meiden hadden ook nog een wellness dagje en de heren een sportmiddag, prima verdeling zo.

Langzaam kwam het vertrek wel dichterbij. Wij zouden samen terugvliegen met het bezoek, wat dus betekent dat je ook na moet gaan denken over spullen inpakken, alles goed afronden en afsluiten en gezamenlijk vertrekken naar het vliegveld. Er kwamen alleen behoorlijk wat kinken in de kabel. Het pension waar Google zou verblijven liet ons drie dagen voor vertrek weten dat er kennelhoest heersten. Iets waar we Google niet aan wilden blootstellen, maar dat betekende dat we een alternatief moesten verzinnen.

Op zo’n moment besef je ineens dat je sociale netwerk op een eiland wel vrij beperkt is en Google en wij erg kritisch als het op de zorg voor Google aankomt. Uiteindelijk hebben we wat kunnen regelen met de buren. Ze zouden een weekje oppassen op Google en dan, wanneer de kennelhoest over is, zou hij daarheen kunnen.

Echter liep het totaal anders dan gedacht. Een dag voor vertrek bleek een van de kids waterpokken te hebben en met waterpokken mag je blijkbaar niet vliegen. Hierdoor bleven zij nog een week langer op Curaçao, in ons huis mét Google. De tweede week zouden de buren dan oppassen, totdat hij naar het pension kon. We volgen dus incompleet en lichtelijk chaotisch en onafgerond naar Nederland.

Wanneer we in Nederland zijn staat het zien van mensen eigenlijk centraal, vaak in combinatie met eten. Dit hebben we dan ook lekker veel gedaan. Ook hebben we een escaperoom gedaan (Soup du jour; erg leuk!) en hebben we Breda en Rotterdam een bezoekje gebracht.

Koningsnacht en dag hebben we ook in Nederland gevierd. Koningsnacht hebben we eerst bij Bregje’s proeflokaal gegeten. Een 3-gangenmenu voor 15,95! Prima eten in verhouding tot de prijs. Daarna zijn we naar Fluor gegaan, daar trad Antoon op. Erg leuk, maar nog een korte show. Na hem kwam de Goldband, mij onbekend, maar ze maakte er een leuk feestje van. Overdag hebben we wat minder gedanst, maar met prima weer in het centrum van Amersfoort doorgebracht.

Tijdens koningsnacht hoorden we helaas wel dat het met de kennelhoest niet goed ging. Er waren nog steeds honden besmet, waardoor we de kans dat Google daar nog terecht kon zagen slinken . Onze buren konden maar tot 6 mei oppassen. Dit betekende dat er een vlucht omgeboekt moest worden naar een week eerder. Zo ontzettend jammer! Maar nog wel meer dan een week kunnen wennen aan het idee.

Het laatste weekend van april heb ik in Duitsland doorgebracht met twee vriendinnetjes uit Duitsland die ik tijdens mijn stage op Curaçao in 2014 heb leren kennen en nog steeds goed contact mee heb. We zijn een dagje in Keulen geweest, waarbij we heerlijk op terrasjes hebben gezeten, de beste frietjes bij Frittenwerk gegeten en waar we ook bij een wijnfesitval waren en in een typisch bierhuis hebben gegeten. Zo leuk om ze na meer dan twee jaar weer in het echt te hebben gezien!

Aangezien ik altijd FOMO ervaar hebben we ook nog even snel bij terugkomst uit Duitsland het nieuwe Holland Casino in Utrecht bezocht. Ervaring rijker, geld armer.

Zo druk en gezellig als we april eindigden zo gingen we ook de maand mei in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *