Zelf ben ik gek op pompoen en de combinatie met geitenkaas is goddelijk. Deze salade is super simpel, super vullend en qua calorieën zeer gunstig.
Ingrediënten
- 350 gram rauw pompoen met schil
- 80 gram sla
- 150 gram komkommer
- 33 gram verse geitenkaas
- peper en zout naar smaak.
- oliespray
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie en spray hier wat olie op.
Snijd de pompoen in stukjes/partjes van ongeveer 2 bij 2 centimeter en leg deze op de bakplaat. Elke oven is anders, maar zorg dat de pompoen lekker zacht en gaar wordt. Dit kan in 20 tot 30 minuten.
Snijd ondertussen de sla en komkommer in stukjes en doe dit in een schaal. Verkruimel de geitenkaas en hussel dit er doorheen met wat peper en zout. Wanneer de pompoen klaar is voeg je dit er ook bij. Door de warmte van de pompoen wordt de geitenkaas een soort dressing.
Voor extra eiwitten kan je er een gekookt eitje of kipfilet bij doen.
Eetsmakelijk!
Voedingswaarden per portie | |
Calorieën | 162 kcal |
Koolhydraten | 14 gram |
Eiwitten | 9 gram |
Vetten | 8 gram |
Vezels | 5 gram |