Voedingswaarden per portie | |
Calorieën | 773 kcal |
Koolhydraten | 60 gram |
Eiwitten | 39 gram |
Vetten | 40 gram |
Vezels | 12 gram |
Ik wist niet precies hoe ik dit prutje moest noemen, maar het was een beetje Mexicaans georiënteerd en was wel eens lekker voor de afwisseling.
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 4 porties
Ingrediënten
- 300 gram mager rundergehakt
- 400 gram linzen uit blik (uitlekgewicht)
- 2 uien
- 1 paprika
- blikje champignons
- 400 gram tomatenblokjes uit blik
- 150 gram geraspte kaas
- zak tortilla chips 200 gram
- 3 teentjes knoflook
- zakje kruidenmix naar keuze
- oliespray
- 120 gram avocado
- 60 gram magere kwark
- peper, zout, knoflookpoeder, uienpoeder
Benodigdheden
- snijplank en mes
- grote pan
Bereiding
Snipper de ui en pers de knoflook en fruit dit aan in wat olie op laag vuur. Als dit zacht is kan het gehakt eraan worden toegevoegd samen met de kruidenmix. Bak het gehakt rul en voeg vervolgens de tomatenblokjes en de champignons toe. Laat ondertussen de linzen uitlekken en voeg deze vervolgens ook toe aan de pan. Roer het regelmatig door en laat zachtjes pruttelen.
Ondertussen kun je de guacamole maken. Prak de avocado en meng dit met de kwark en breng op smaak met peper, zout, knoflookpoeder en uienpoeder.
Serveer de schotel met de guacamole, kaas en tortillachips
Eetsmakelijk!