Voedingswaarden per portie | |
Calorieën | 770 kcal |
Koolhydraten | 77 gram |
Eiwitten | 34 gram |
Vetten | 33 gram |
Vezels | 11 gram |
Zelf ben ik niet actief op TikTok, maar op een of andere manier kwam ik toch het recept tegen om super simpele pasta met feta en tomaat te maken. Zelf heb ik het wel iets aangepast. Perfect voor een zaterdagavond wanneer je geen zin hebt om uitgebreid te koken en tafelen.
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 45 minuten
Hoeveelheid: 2 porties
Ingrediënten
- 200 gram vezelrijke pasta (penne in ons geval)
- 20 milliliter olijfolie
- 200 gram witte kaas of feta
- 6 tenen knoflook
- 6 trostomaten
- mespuntje chilivlokken
- peper en zout naar smaak
- halve rode ui in snippers
- gedroogde oregano en basilicum
Benodigdheden
- ovenschaal
- pan
- snijplank en mes
Bereiding
verwarm de oven op 200 graden.
Was de tomaten en dep ze droog. Doe deze in de ovenschaal samen met het blok feta, handje gesnipperde ui, gekneusde knoflookteentjes en besprenkel dit met peper, zout, chilivlokken en de olijfolie.
Zet dit in de oven voor zo’n 45 minuten. De tomaten moeten openbarsten en niet verbranden en de feta moet goed zacht worden en een beetje verkleuren.
Kook ondertussen de pasta zoals op de verpakking aangegeven. Haal wanneer de tomaten en feta klaar is, dit uit de oven. Giet de pasta af en doe alles vanuit de ovenschaal in de pan. Roer dit goed door zodat de tomaten breken en de feta smelt. Strooi er wat basilicum en oregano doorheen.
Eetsmakelijk!
Ik vond het erg lekker, maar had al wel gelezen dat je er flink wat smaakmakers doorheen moet doen, om het écht lekker te maken. Vandaar ook extra knoflook en een uitje. Ik denk ook dat het erg lekker is met rode pesto erdoor en wat champignons. Maar probeer het vooral zelf lekker uit 🙂