Voedingswaarden per portie | |
Calorieën | 605 kcal |
Koolhydraten | 49 gram |
Eiwitten | 55 gram |
Vetten | 22 gram |
Vezels | 8 gram |
Een snel, makkelijk en gezond recept mag ook wel weer eens. Een bowl is zo makkelijk te maken en met zoveel verschillende sausjes, groentes en proteïne. Deze keer met tonijn.
Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 10 minuten
Hoeveelheid: 2 porties
Ingrediënten
- 300 gram verse tonijn
- 100 gram volkoren mie
- halve avocado (75 gram)
- 1 rode paprika
- 200 gram edamame bonen (diepvries)
- 10 gram sesamzaad
- 10 milliliter sesamolie
- 100 gram taugé
- 10 milliliter sriracha
- 10 milliliter hoisinsaus
- zout
Benodigdheden
- koekenpan
- 2 steelpannetjes
- snijplank en mes
Bereiding
Kook de mie zoals aangegeven op de verpakking. Snijd de paprika in stukjes en verdeel deze samen met de taugé over twee grote kommen. Breng ook water in de tweede steelpan aan de kook (voor de edamame). Snijd de avocado in stukjes en leg dit ook in de bowls erbij.
Dep de tonijn droog en snijd en wrijf in met wat olijfolie. Snijd de tonijn vervolgens in stukjes en verdeel de helft van de sesamzaad en wat zout over de tonijn. Doe een klein beetje olie in de koekenpan en zet het uur hoog. Doe op dit moment ook de edamame bonen in het kokende water voor zo’n 3 minuten. Bak de tonijn kort aan alle kanten aan, maar zorg dat de tonijn nog wel rood van binnen blijft. Dit is echt in (minder dan) 3 minuten klaar. Haal de tonijn van het vuur en giet zowel de mie als edamame bonen af als deze gaar zijn. Doe de mie, edamame en tonijn in de bowl erbij en garneer nog met wat extra sesam. Top af met wat hoisinsaus en sriracha. Andere sauzen zoals ketjap, zoete sojasaus, sojasaus of chilisaus kunnen natuurlijk ook!
Eetsmakelijk!