Week 45 maandag 2 november – zondag 8 november

OMG, het verlossende antwoord van het kabinet in Nederland is er uit. Reizen naar het Caribisch deel van het Koninkrijk blijft mogelijk! Tenzij natuurlijk de besmettingen enorm toenemen en eilanden weer op oranje komen te staan in plaats van geel.

De afgelopen dagen was dit wel een onderwerp waar we het regelmatig over hadden. Nu hebben we nog even bezoek van vrienden, maar daarna is het weer even stil, tot Kerst! Dan staan we als het goed is mijn ouders, broertje en vriendin op te wachten bij Hato. Nu maar blijven hopen dat Corona hier mee blijft vallen en ze zelf negatief testen en de uitslag op tijd krijgen. Ik geloof het dus pas weer als ze er daadwerkelijk voor mijn neus staan.

Dat maakt ook dat we tot aan kerst weer met z’n tweetjes zijn. Bezoek is heerlijk, maar even gewoon met z’n tweeën is ook lekker. Ik geloof dat ons bezoek de afgelopen maanden weinig last hebben gehad van vakantie of corona kilo’s, maar zelf hebben we daar wat meer last van gekregen. Ik spreek het hier daarom ook maar even hardop uit. Tot aan de Kerst ga ik even strijden om de ‘vakantiekilo’s’ er weer af te krijgen.

Deze week was wat rustiger in huis. Onze visite heeft nog een andere accommodatie om even te chillen en wij zijn ook gewoon ons gangetje gegaan. Voor het eerst ben ik hier ook naar de kapper geweest. Dat mocht ook wel weer na ruim een jaar niet naar de kapper te zijn geweest. Door de socials een beetje te volgen kwam ik bij Madly uit. Ik wilde naast m’n haar weer even laten knippen ook weer een kleurtje erin en hier werken ze met Olaplex, iets wat ik ook wilde uitproberen. Via Instagram even contact gezocht, foto’s laten zien en een afspraak gemaakt.

Het bleek een super leuke, diverse plek te zijn. Je kan er naar de kapper, koffie drinken, maar ook kleding en sierraden kopen. Echt leuke spulletjes! Ik werd er hebberig van. Even in gedachten houden voor de feestdagen. Beide eigenaressen zijn ook super enthousiast en vertellen met een hoop passie over hun nieuwe concept. Ik ga niet vaak naar de kapper, maar ik kom er vast en zeker terug!

Overigens is het regenseizoen hier nu echt wel van start gegaan. Een hoop regenbuien, zowel ’s nachts als overdag. Hierdoor zijn we ook weer achter twee lekkages in het huis gekomen. Daar moeten we dus ook weer wat mee.

Dit weekend hebben wee afgesproken met ons bezoek bij Saint Tropez om een drankje te doen. Het is altijd een lekkere plek aan het water in Pietermaai en de cocktails zijn ook nog eens goed. Het is er wel een beetje zien en gezien worden en wij vallen dan altijd een beetje uit de toon. We hadden een mooie zonsondergang en zijn erna richting huis gereden.

Zaterdag zijn we met z’n vieren standje wezen hopen richting Westpunt. De start was Playa Forti, waar wederom is gesprongen van de rots (maar niet door mij).

Uitzicht vanaf Playa Forti

De reis ging door naar Playa Lagun waar we bij Bahia geluncht hebben. Nu was er voldoende plek in de schaduw gelukkig. Prima geluncht en genoten van het uitzicht (recensie lees je hier). Ook schildpadden gespot vanaf ons tafeltje en daardoor snel afgerekend en onze snorkelspullen tevoorschijn getoverd.

Er waren twee schildpadden welke we even gevolgd hebben, daarna nog meer de open zee op gesnorkeld en genoten van het weidse uitzicht en het gevoel te hebben te zweven boven een landschap.

Na te zijn opgedroogd zijn we via een mooi uitzichtpunt bij Santa Martha richting Cas Abou gereden om daar de rest van de middag door te brengen.

Koelboxje mee, chipjes mee, lekker onder een palapa liggen en nog een beetje snorkelen. Heerlijk om zo de dag door te brengen.

De zondag was echt een zondag. Beetje rommelen in huis, wandelingetje gemaakt en aan het einde van de middag een barbecue. Alles ook weer in gereedheid gebracht voor een nieuwe week. Bon Siman!

Covid

Nog even een kleine Covid update. Het is hier redelijk stabiel. Een tijdje waren er in totaal iets meer dan 300 gevallen actief, dat is inmiddels iets onder de 300. Afgelopen week hebben ze ook wat maatregelen versoepeld, waaronder de avondklok een uurtje later laten ingaan. Nu is dit 12:00 uur. Ook gaat Curacao voor meer landen open, zolang je maar een negatieve PCR test kan laten zien. Dus het is hier prima toeven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *