Week 25 maandag 15 juni – zondag 21 juni

Het is weer een afwisselende week geweest waar ik me geen moment heb verveeld. Sinds deze week mag ik mij officieel lid van de sportschool noemen. Het streven is om drie keer per week te gaan, net zoals in Nederland. Ook zijn de Papiamentu lessen begonnen en zitten we dinsdagavond braaf aan ons huiswerk. Leuk om lichaam en geest weer een beetje meer te activeren.

Naast dit is er natuurlijk ook tijd voor ontspanning. Dan is het heerlijk om even lekker Married at first sight USA en de Bachelorette te kijken. Beide zijn aanraders en te vinden op Videoland. Inmiddels ben ik qua literatuur aanbeland bij het zesde deel van Harry Potter. We mogen dus weer van onszelf de vijfde film kijken! We waren echter zo druk deze week, dat het er nog niet van gekomen is.

Waar ik wel tijd voor had was naar de Vreugdenhil Supermarkt gaan. Dit stond al een tijdje op mijn lijstje, maar was er nog niet van gekomen. Vreugdenhil is een wat kleinere supermarkt in vergelijking met de Mangusa Hypermarket, maar ongeveer net zo groot of zelf groter dan de gemiddelde supermarkt in Nederland. Vreugdenhil is wat meer gericht op ‘de gezondere levensstijl’. Veel producten zijn biologisch/dynamisch/organisch/duurzaam zijn glutenvrij, suikervrij, ketogeen, lactosevrij, vegan en noem maar op. Dit soort producten zijn dan ook wel een stuk duurder. Naast dit assortiment is er ook genoeg ruimte voor een goede slager, bakker en de standaard producten. Leuk om hier weer even te hebben rondgelopen, maar ik snap, dat mensen die niks met koken, eten en supermarkten hebben niet snappen wat hier nou zo leuk aan is.

Het weekend hebben we dit keer ingeluid bij Zest Beach bar in plaats van bij de Chill. Het was er heerlijk rustig en we hadden een fijn plekje bij het water. Hier ook de Vanilla Spritz uitgeprobeerd met Licor43. Voor een zoetekauw een dikke aanrader (En happyhour tussen 6 en 7, just sayin’). Verder hebben we als uitprobeersel een wijnpakket bij Wijntransport Curaçao gekocht. We hebben vier mooie wijnen laten selecteren op basis van onze wensen. De eerste twee flessen zijn inmiddels op en waren erg lekker! We hebben de eerste gedronken bij onze eerste Lomito (ossenhaas) die Duco op de barbecue heeft klaargemaakt. Dit experiment was erg geslaagd! De Rose diende als afsluiter voor een heerlijk weekend.

De zaterdag zat weer vol met bezoekjes aan bouwmarkten en meubelzaken voor de laatste puntjes op de i voor de eerste visite die langs gaat komen en een potje voetbal aan het einde van de middag, waar ik als trouwe supporter naast het veld stond. De Lomito van vrijdag beviel zo goed, dat we dit op zaterdag nogmaals herhaald hebben.

Zondag zat ook weer goed vol. Weer gesport bij de sportschool, waar ik natuurlijk weer iets vergeten was en pas achter kwam toen ik thuis was. En in de middag hadden we met Rasta Tours een boottochtje op het Spaanse water en een barbecue bij Fuik. Zo fijn om het te genieten op het water, de wind in je haren, een goede duik in het water en een lekkere saté op je bord. Het was ook wel apart, want het Sahara zand raast nu weer over Curaçao heen en het schijnt het heftigst van de laatste 50 jaar te zijn, waardoor je het idee kreeg een beetje in de mist te varen. Het is dan alleen geen mist, maar superfijn zand. Dit fenomeen is echter niet zo superfijn. Het betekent weer heel veel stof.

Een tijd geleden schreef ik over onze zoektocht naar mooie planten en dat we hoopten dat het ging lukken om ze in leven te houden. Tijd voor een update: Met de meeste planten gaat het ogenschijnlijk goed!. Er komen mooie nieuwe bladeren bij, ze groeien als kool en zijn mooi groen. Met één plant gaat het echter minder goed. Die lijkt wel verbrand, dor en hangt er zielig bij. Deze hebben we maar opgegeven. Een diagnose hebben we nog niet. We kijken het nog even aan, maar misschien moet ‘ie plaatsmaken voor een ander.

Recepten van deze week

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *