week 18 maandag 27 april – zondag 3 mei

Maandag, Koningsdag. Normaal gesproken wordt dat hier gevierd, maar dit jaar niet, net zoals in Nederland. Maandag was ook de dag tot wanneer de lockdown was afgekondigd. Helaas werd tijdens de persconferentie duidelijk dat dit wederom met twee weken is verlengd tot 11 mei. Er is wel wat verlichting in de maatregelen, maar dan moet gedacht worden aan dat foodtrucks wat langer open mogen blijven en dat bouwmarkten onder strenge voorwaarden weer klanten mogen ontvangen. Nog steeds mag je alleen rijden op de twee dagen van je kentekenletter en dan alleen voor essentiële zaken. Wandelen, hardlopen, zwemmen en fietsen mag van 6 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s ochtends. ’s Avonds mag wandelen en fietsen in je eigen buurt. Op zondag mag niemand met de auto. Volgens mij zijn er ook wel versoepelingen besproken rondom onderwijs en gezondheidszorg, maar dat is voor ons niet van toepassing. Met het aantal besmettingen gaat het goed. Op dit moment is er iemand in thuis quarantaine en ligt er iemand in het ziekenhuis. Hopelijk gaan de beperkingen langzaam aan worden opgeheven.

Ik denk dat ik nog nooit zo’n niet-koningsdag gevierd heb. Mijn limonade was oranje en dat was denk ik het hoogtepunt. We zijn nog druk bezig geweest met het huis en ik moet zeggen, het gaat goed! De dozen zijn uitgepakt en opgeruimd en alles staat wel zo’n beetje waar we het willen hebben staan. Alle klusjes laten we nog maar even voor het moment dat we fatsoenlijk naar een bouwmarkt kunnen. Aan het eind van de middag hebben we rustig aan gedaan en genoten van ons huis. Maandag was ook een primeur voor de keuken. Tot nu toe heb ik het fornuis nog niet aan hoeven doen, maar maandag was het zover. Een simpele pasta stond op het menu. Het is een heerlijke keuken om in te koken.

Dinsdag was weer boodschappendag. Aankomende vrijdag is dag van de arbeid en mij was het niet helemaal helder of supermarkten dan wel open zijn, dus ik heb voor een week aan voorraad ingeslagen en heb ook zo goed als kwaad als het kan wat huishoudelijke artikelen weten te scoren, om het leven nét iets aangenamer te maken. Dit maakte wel dat ik ongeveer vijf uur bezig ben geweest met boodschappen. Dit zorgde ervoor dat ik absoluut geen zin had om ook nog uitgebreid te koken, dus ik had een braadkip meegenomen. Dikke prima, al zeg ik het zelf.

Woensdag was in vergelijking met de afgelopen week een rustige dag. Het to-do lijstje wordt nog wel steeds aangevuld, maar er is orde in de chaos en niks is meer noodzakelijk. Het zijn meer de puntjes op de i die nog gedaan moeten worden. Het sporten is er afgelopen dagen bij in geschoten. Ook heb ik wat korte en slechte nachten gedraaid, waardoor het ritme weer oppakken van voor de verhuizing wat lastiger gaat dan verwacht.

Donderdag heb ik voor het eerst echt een vis bereid. De pangasius in Nederland bakken tellen we even niet mee. Ik ben geen vis eter. Aan de meeste vis vind ik een ‘vis’ smaak zitten. Op tropische bestemmingen vind ik vaak dat er geen of bijna geen vis smaak aan de vis zit. Of dit nou komt door het soort vis, of dat het verse vis is of een combinatie van beide, weet ik niet, maar daarom durfde ik het wel aan om eens een Mahi Mahi (goudmakreel) te bakken.  Aangezien ik tot nu toe nog geen Oosterse kruiden en sauzen had, hebben we dit nog niet echt gegeten. Nu vond ik het weer tijd om eens een Aziatisch tintje aan het eten te geven, maar waarschijnlijk heb ik te weinig smaakmakers gebruikt, want het was nog behoorlijk vissig, wel het meeste opgegeten. Hieronder staat het recept.
Verder ben ik blij dat ik mijn keukenmachine heb en hiermee een lekker eiwitrijk ontbijt kan maken van miscelair whey eiwitpoeder en aardbei. Zie ook hieronder voor het recept.
Oh, vandaar zijn ook weer wat versoepelende maatregelen aangekondigd die maandag 4 mei ingaan. Kort samengevat mogen nu ook wasserettes, garages en de carwash weer open. 

Vrijdag 1 mei, dag van de arbeid, een vrije dag en een nieuwe maand is aangebroken. Vandaag mochten we met de auto en Duco was vrij. We hebben ’s ochtends de auto gepakt en zijn naar Caracasbaai gereden om ein-de-lijk weer eens in zee te kunnen zwemmen. We waren – zoals verwacht – niet de enige. Gelukkig was het niet mega druk en konden we de auto makkelijk kwijt. Het was even fris en wanneer het zeewater in je gezicht waait tijdens het baantjes zwemmen denk je wel ‘waarom doen we dit ook alweer?’, maar het was heerlijk! Even een andere omgeving, even alle spieren weer gebruiken, andere mensen zien, andere geluiden horen en gewoon even wat anders doen. Na een half uurtje te hebben gezwommen zijn we weer terug gegaan. Duco is nog op avontuur geweest in de bouwmarkt en heeft wat spullen van ons lijstje gehaald en kleurstaaltjes voor de verf, zodat we ook weer een beetje verder konden in huis. Je moet je dan ook voorstellen dat bij elk product, ik een foto gestuurd krijg en we zo ‘gezamenlijk’ proberen te winkelen. Ondertussen was ik druk bezig met het voorbereiden van spareribs. Nog nooit ‘from scratch’ gemaakt, dus ik hoop dat het gaat lukken. Ze zijn nu gemarineerd. De ‘glaze’ is gemaakt. Ze blijven een nacht in de koelkast en dan zaterdag voor een paar uur op de barbecue en ‘glazen’. Zo vliegt zo’n dag ook weer voorbij. We hebben nog wat gebeeldbeld en geborreld met kaasballen uit de Airfryer (groter succes dan verwacht). ’s Avonds hadden we niet echt veel trek in avond eten. Wel had ik al een prachtige Flat iron steak uit de vriezer gehaald. Deze heb ik gebakken en we hebben dat als avond eten gegeten, dikke prima! Na het eten zijn we gestart met de eerste Harry Potter film. Grappig om te beseffen dat de film zo oud is. Ik weet nog dat ik hem in de bioscoop heb gezien met Sinterklaas met mijn klas (1e of 2e jaar) van de middelbare school. 

Inmiddels slaap ik goed en heb ik ook het sporten weer opgepakt. Fijn om te merken dat er weer een beetje ritme komt. Daar gaat een mens toch goed op. 
Op zaterdag zijn we een stukje wezen wandelen met Google en was er weer de pubquiz. Deze ging best goed en is altijd gezellig. Ook wilde ik nog even wat lezen op een ligbedje, maar toen ging het net regen. In de middag heb ik de barbecue aangezet en ging ik weer aan de slag met mijn spareribs projectje. Rond etenstijd was ik nog niet helemaal tevreden en heb ik de barbecue wat hoger gezet. Uiteindelijk vonden we het voor een eerste keer wel een succes. De warmte op de juiste manier verdelen over de ribben is nog even oefenen, maar het smaakte goed. In de avond hebben we Harry Potter weer aangezet en zo vloog er weer een dag voorbij. 

Zondag was een redelijke zondag. In de ochtend weer gewandeld en daarna op de porch een thuis training gedaan. Daarna op een ligbedje Harry Potter verder gelezen. Inmiddels is deel twee uit en ben ik met deel drie begonnen. Ook weer even het thuisfront gesproken en ’s avonds pizza’s geprobeerd te maken op de gasbarbecue. Dit was helaas een minder succes dan gehoopt. De temperatuur aan de onderkant is veel te hoog en aan de bovenkant te laag. de tweede pizza ging wel wat beter met indirect verhitten, maar het zou nog wel beter kunnen denk ik. Dit moet ik nog even verder perfectioneren. Volgende keer gaat vast wel lukken. 

Qua persconferenties is het rustig geweest dit weekend. Donderdag werd bekend dat vanaf a.s. maandag er iets meer mag, dus eigenlijk verwacht ik ook niet zoveel van de persconferentie van maandag, maar we gaan het zien. Qua besmettingen zijn er nog twee actief. Laten we hopen dat dit snel afneemt en we straks besmettingsvrij zijn (fingers crossed)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *