Truffel risotto

Deze risotto heb ik gemaakt met het recept van ‘Gewoon wat een studentje ’s avonds eet’. 

In Nederland heb ik hem zelf ook eerder gemaakt met de truffelolie van de Albert Heijn zoals ze ook aanraadt, maar die kon ik hier niet vinden. Ik moest het (helaas, bleek later) doen met een niet smaakvolle versie van de lokale supermarkt. Maakte dat de risotto niet naar truffel smaakte, maar naar wijn, wat ook lekker was. Houd je niet van truffel, laat dan de olie weg, dan heb je ook een topmaaltijd! 

Er wordt over 2 kopjes risotto gesproken. Ik heb 150 gram aangehouden en dat ging goed! 2 glazen wijn heb ik omgedoopt tot 250 ml en 2 eetlepels mascarpone waren in totaal 50 gram. In totaal denk ik 20 gram olijfolie gebruik en afgetopt met walnoten (geen rucola, dat hadden ze niet).

Qua smaak miste ik totaal geen vlees, maar je ziet her wel terug in de hoeveelheid eiwitten. Kipfilet zou het hierbij wel goed doen!

Voedingswaarden per portie
Calorieën 759 kcal
Koolhydraten69 gram
Eiwitten21 gram
Vetten34 gram
Vezels5 gram

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *