Bereidingstijd: 10
Kooktijd: 30 – 40 minuten
Hoeveelheid: 2 porties
Ingrediënten
- 600 gram pompoen
- 50 gram zachte verse geitenkaas
- 200 gram worstjes
- 500 gram spruiten
- 100 gram rode ui
- Zout, peper en knoflookpoeder
- oliespray
Benodigdheden:
- bakplaat
- Aluminiumfolie
- Snijplank
- Mes
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 – 200 graden en bekleed de bakplaat met aluminiumfolie, probeer hierbij twee vakken te creëren, een vak voor de pompoen en het andere vak voor de spruitjes en de rode ui. spray het in met olie. Snijd de pompoen in stukken en leg dit aan de ene kant van de plaat. Snijd ook de rode ui in partjes en de spruitjes door de helft en leg dit aan de andere kant van de plaat. Spray de ui en spruitjes in en breng op smaak met zout, peper en knoflookpoeder. Zet dit voor ongeveer 10 minuten in de oven.
Prik ondertussen gaatjes in de worstjes. Zo kan het vet (en de smaak) eruit lopen wanneer het wordt verwarmd in de oven. Wanneer je de plaat na 10 minuten uit de oven haalt hussel je de spruitjes en uien wat door elkaar en leg je de worstjes bovenop. Zet dit nog ongeveer 20 tot 30 minuten in de oven tot alles gaar is.
Verkruimel de geitenkaas en strooi dit over de pompoen heen met wat zout. Schep de traybake op een bord samen met de pompoen en geitenkaas.
Tip: Voor wat extra oempf kan je wat sriracha toevoegen aan het gerecht nadat het uit de oven is gekomen.
Tip: Je kan allerlei soorten worstjes gebruiken. Kies wat je lekker vindt!
Eetsmakelijk!
Voedingswaarden per portie | |
Calorieën | 393 kcal |
Koolhydraten | 24 gram |
Eiwitten | 32 gram |
Vetten | 20 gram |
Vezels | 9 gram |