Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 30 – 40 minuten
Hoeveelheid: 2 porties
Ingrediënten:
- 200 – 300 gram gemarineerde kippenvleugels/drumsticks
- 200 gram gnocchi
- 200 gram rode ui
- 200 gram prei
- zout, peper, knoflookpoeder
- oliespray
Benodigdheden
- Bakplaat
- Aluminiumfolie
- Mes
- Snijplank
Instructies
Verwarm de oven voor op zo’n 180-200 graden.
Snijd de ui in partjes en halveer de gewassen prei en snijd deze in kleine stukjes. Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie en spray hier wat olie op. Leg de groente hier vervolgens op. Spray nogmaals wat olie en kruid het met zout, peper en knoflookpoeder.
Hussel dit allemaal door elkaar en leg vervolgens het vlees erop en zet de bakplaat in de oven.
Haal na 15 minuten de bakplaat uit de oven, voeg de gnocchi toe en hussel alles nog eens door elkaar en zet de plaat terug in de oven. Het verschilt per oven hoe snel alles gaar en warm wordt, houd dit dus goed in de gaten.
Haal de plaat na zo’n 30 a 40 minuten uit de oven en hussel het nogmaals door elkaar en serveer direct!
Tip: Voor wat extra oempf kan je wat sriracha toevoegen aan het gerecht nadat het uit de oven is gekomen.
Tip: Je kan allerlei soorten gekruid vlees gebruiken. Kies wat je lekker vindt!
Eetsmakelijk!
Voedingswaarden per portie | |
Calorieën | 436 kcal |
Koolhydraten | 45 gram |
Eiwitten | 32 gram |
Vetten | 13 gram |
Vezels | 6 gram |