De afgelopen weken heb ik weinig nieuwe recepten uitgeprobeerd. Wel een liflafje gemaakt van tortellini die we nog in huis hadden.
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 15 minuten
Hoeveelheid: 2 flinke porties
Ingrediënten
- 1 zak Houdbare Kaas Tortellini (250 gram)
- 4 uien
- 1 blikje champignons
- 200 gram gerookte kipfilet
- 100 gram chorizo
- peper, zout en knoflookpoeder naar smaak
Benodigdheden
- Kookpan
- Kleine koekenpan
- Wokpan
- Snijplank en mes
Instructies
Voedingswaarden per portie | |
Calorieën | 839 kcal |
Koolhydraten | 80 gram |
Eiwitten | 54 gram |
Vetten | 32 gram |
Vezels | 9 gram |
Breng een grote pan met water aan de kook en snipper ondertussen de ui in kleine stukjes. Snijd ook de chorizo in kleine stukjes en doe deze in de wokpan en zet het op laag vuur. Zo kan de chorizo rustig uitbakken. Inmiddels zal het water ook wel koken en kan de tortellini er zo’n 15 minuten in gaar koken.
Wanneer het vet is vrijgekomen uit de chorizo kan de ui erbij. Bak de ui glazig en voeg hier na een paar minuten de uitgelekte champignons aan toe. Snijd ondertussen de gerookte kipfilet en voeg ook dit toe. Naar smaak kan er nog zout, peper en knoflookpoeder aan worden toegevoegd. Laat dit op laag vuur staan.
Giet de tortellini af wanneer deze gaar is en meng dit in de wokpan met de rest.
Eetsmakelijk!
Overigens is verse tortellini natuurlijk 10x lekkerder, maar dat hadden we even niet voor handen.