Spaghetti met avocadosaus en gerookte kip

Een zomers, vrolijk pastagerecht wat lauwwarm wordt geserveerd. Het was vooral handig omdat we niet gezamenlijk aten en het makkelijk later weer op te warmen was.

Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 15 minuten
Hoeveelheid: 2 porties

Ingrediënten

  • 120 gram vezelrijke spaghetti
  • 250 gram gerookte kipfilet
  • 200 gram avocado (1 flinke avocado)
  • 100 gram yoghurt of kwark
  • 1 rode ui
  • een kleine prei
  • 2 eieren
  • peper, zout, knoflookpoeder, sriracha
  • oliespray

Benodigdheden

  • wokpan/hapjespan
  • kookpan
  • snijplank en mes
  • kleine kom en vork

Bereiding

Voedingswaarden per portie
Calorieën 693 kcal
Koolhydraten49 gram
Eiwitten45 gram
Vetten32 gram
Vezels14 gram

Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking en leg in deze pan als het water kookt ook de twee eitjes en zet hiervoor de timer op 7 minuten (zacht gekookt). Snijd ondertussen de rode ui en de prei in stukjes en bak deze in de ban met wat oliespray. Snijd hierna de gerookte kip in blokjes en voeg deze toe aan de prei en ui. Laat dit op laag vuur, of zet het eventueel uit als de groente zacht is.

Dan is het tijd voor de avocadosaus. Halveer de avocado, verwijder de pit en maak met een mes horizontale, verticale en tweemaal diagnonale strepen, zodat je kleine blokjes avocado in de kom kan doen. Prak dit met een vork tot een papje en voeg hierbij de peper, zout en het knoflookpoeder toe. Roer dit goed door elkaar en voeg vervolgens de yoghurt of kwark erbij. Roer dit wederom door en proef of je nog wat kruiden mist. Zet dit vervolgens in de koelkast.

Als de timer van de eieren afgaat; laten schrikken onder koud water en apart zetten.

Ondertussen is de spaghetti ook wel klaar (misschien wel eerder, pak hierin zelf de regie :P) en kan je afgieten en bij de groenten en kip doen. Verwarm dit even en roer goed door.

Pak twee borden en doe de spaghetti hier op. Haal de avocadosaus uit de koelkast en doe dit eroverheen. Top af met een gepeld eitje.

Eetsmakelijk!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *