Recensie – Tabooshh! Restaurant

Maandag avond hadden wij het genoegen om met onze gasten uit eten te gaan. Aangezien we zelf nog een hoop restaurants niet bezocht hebben en er veel op ons wensenlijstje staan hebben we ze een selectie voorgeschoteld en viel de keuze op Tabooshh! We rijden regelmatig langs het bord, maar wat erachter schuilgaat, we hadden geen idee. De kaart zag er in ieder geval veelbelovend uit.

Via Whatsapp heb ik maandagmiddag een reservering geplaatst en kreeg snel een reactie dat het genoteerd was. Top, daar houd ik van. We waren er redelijk vroeg, zodat we nog van de zonsondergang bij het Spaanse Water konden genieten. Tabooshh! heeft hier namelijk uitzicht op. We kregen een mooi plekje op de vlonder in het water naast wat bootjes die daar in een klein haventje liggen. Leuke setting, maar mocht je wat stabielere ondergrond willen, dan is er ook genoeg plek op vasteland.

Toen we eenmaal zaten kregen we de kaart en werden onze drankjes opgenomen. De website geeft aan dat ze een aangepaste COVID-19 kaart hanteren, maar er is echt nog volop keuze. En wat een keuze!

We vonden het allemaal een hele leuke, andere, vernieuwende kaart ten opzichte van een hoop andere restaurants. Je ziet vaak burgers, grill, vis, pizzeria’s of sushi. Dit is meer de focus lokale gerechten, maar met een moderne (of fusion) twist. Er was zoveel waar ik benieuwd naar was, dat ik het moeilijk vond om te kiezen.

Nadat het gelukt was om een keuze te maken werd onze bestelling netjes opgenomen. Duco en ik hadden geleerd van de vorige keer en aangegeven dat we geen koriander in ons eten willen. Nadat ze onze keuze had genoteerd kwam ze even later terug om aan te geven dat er wel korianderpoeder in het gerecht van Duco zat. Op eigen risico heeft Duco dit feit aanvaard.

Vooraf gingen we voor tapas gerechten; kaasballetjes met gehakt, gevulde jalapeño en toast met geitenkaas en knoflook uit de oven. Een waar feestje om naar te kijken en om in je mond te stoppen!

Leuk om dingen te proberen die je thuis niet zo snel zou maken of waar je gewoon erg benieuwd naar bent, omdat je het nog niet kent. Alles was goed op smaak en alles smaakte anders. De variatie maakt het onder andere zo heerlijk!

Inmiddels was de zon onder gegaan en gingen de gezellige lampjes aan en werd het ook wat drukker. Het werd tijd voor ons hoofdgerecht. De heren hadden de Tabooshh platter met een variatie aan lokale gerechten. Marjolein ging voor de Keshi Yená Paradera (gevulde kaas met kip) en zelf ging ik voor een geitenkaas salade met kikkererwten vergezeld met pompoen pannenkoekjes.

Ook dit was weer genieten. Van alles heb ik wel wat geproefd en het een was nog lekkerder dan het andere. De platter bestond uit veel stoofgerechten, gamba’s, bakbanaan en vlees. Ideaal wanneer je een hoop wilt proeven. Alles was weer zo afwisselend en lekker. Het enige wat we wat minder vonden was de stoof met geitenvlees. Best een heftige smaak en het zit ook nog aan het bot. Je moet er van houden. De Keshi Yená is echt kaas met vlees en niet andersom, super machtig, maar ó zo lekker. De salade was super fruitig en vers en ik heb weer inspiratie om zelf te gaan experimenteren met het maken van salades. De pannenkoekjes waren er ook een goede aanvulling op. Ook fijn dat de dressing (zonder het te vragen) apart werd geserveerd. Ook aan groente bij de gerechten werd gedacht ( vaak een ondergesneeuwd kindje).

De serveerster kwam op de juiste tijden vragen of alles naar wens was en hield alles goed in de gaten. We hebben ons nog laten verleiden om even op de dessertkaart te kijken, maar we hadden zoveel gegeten en we zouden ons misselijk eten als we een toetje hadden genomen. Ook al staan er zeker desserts bij die ik zou willen uitproberen. Dat is dan voor een andere keer.

Voor de eerste keer heb ik ook een doggybag gevraagd voor de resterende pannenkoekjes. Dat is hier heel gebruikelijk, net zoals in Amerika. En dat is fijn, dat is mijn lunch van vandaag!

De prijs/kwaliteit is dík in orde! We waren met vier personen met tapas vooraf, vier hoofdgerechten en twee drankjes de neus inclusief fooi 240 gulden kwijt (±120 euro)

Kortom; Een ontzettend leuk restaurant, op een mooie plek, met een hele fijne gevarieerde kaart en goede service. Zelf zou ik zeker nog eens terug zou willen gaan, al is het maar voor het toetje wat ik nog wil proberen. Ook echt een restaurant die ik anderen aan zou raden om lekker een hapje te eten. Als ik dan toch iets moet noemen wat niet perfect was is het dat er geen Amstel Bright en Coca-Cola Zero was (wel light). Verwaarloosbaar dus. We hebben ontzettend genoten!

Oordeel: 9,5/10

2 antwoorden op “Recensie – Tabooshh! Restaurant”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *