Risotto met kip en knoflook

Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 45 minuten
Hoeveelheid: De befaamde: 2-3 personen

Ingrediënten

  • 150 gram risotto
  • 1 bouillonblokje 
  • 400 gram prei
  • 200 gram rode ui
  • 100 gram champignons
  • 300 gram kipdijfilet gemarineerd in olie en knoflook
  • 50 gram mascarpone
  • 50 gram parmezaanse kaas
  • 250 ml droge witte wijn
  • peper, zout

Benodigdheden

  • waterkoker
  • maatbeker
  • hapjespan
  • wokpan
  • kommetje

Bereiding

Zet de waterkoker aan en doe het bouillonblokje in de maatbeker. Voeg hier 500 ml water aan toe vanuit de waterkoker. Snijd de gemarineerde  kipdijfilet in stukjes en bak deze in de hapjespan. Snijd ondertussen de rode ui, prei en champignons. Wanneer de kip klaar is, haal dit uit de pan en zet apart in een kom. Fruit in het vet van de kip de ui en even later de champignons. Voeg vervolgens wanneer de ui glazig is de risotto toe en roer dit ook goed door totdat ook de risotto een glanzend laagje heeft. Voeg vervolgens 125 ml witte wijn toe en laat de risotto dit allemaal opnemen. Voeg vervolgens juslepel voor juslepel de bouillon toe en blijf goed roeren. Ondertussen kun je de prei in een aparte wokpan laten slinken en toevoegen aan de risotto wanneer het niet meer zo volumineus is. 
Voeg de laatste 125 ml wijn toe aan de risotto en blijf af en toe roeren. Nu kan ook de geraspte parmezaan en de mascarpone erbij. Roer alles goed door, zodat de warmte geleidelijk wordt verdeeld. 

Voedingswaarden per portie
Calorieën 856 kcal
Koolhydraten74 gram
Eiwitten51 gram
Vetten29 gram
Vezels9 gram
Dit is de helft van het recept, een flinke portie

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *