Review – Walden Farms Caramel Syrup

Karamel vind ik een van de beste smaken die er is. Echter is het puur suiker en vet en niet echt goed voor de lijn. Bij Vreugdenhil kwam ik dan ook dit sausje tegen en ik kon het niet laten staan. Zelf heb ik nog nooit van Walden Farms gehoord. Het is volgens mij een typisch Amerikaans merk en ze hebben ontzettend veel Fat Free, Sugar Free, Gluten Free, Alles Free hartige en zoete sauzen en dips. Waar ik wel achter kwam, is dat een deel van het assortiment ook onder andere te koop is bij Afvallen met Bregje en Body & Fit voor een redelijke prijs en bij bol.com voor het dubbele.

Maargoed, de review: Er was zowel een saus als een dip en ik ben voor de saus gegaan. Bij Vreugdenhil voor 9,99 NAF (5 euro). Ik heb het gekocht met het idee om te verwerken in eiwitrijke, caloriearme bakcreaties. Thuis bedacht ik mij dat het ook wel lekker zou zijn bij mijn ontbijt. Beide opties heb ik geprobeerd en ik moet zeggen, ik ben niet ontevreden. Kijk, het haalt het qua structuur en smaak bij lange na niet bij het echte werk, maar daar tegenover staat dat je er niet van dichtslibt. Het is wat waterig en inderdaad een siroop. Het mag van mij wat stroperiger, maar ik denk dat dat lastig te creëren is. De smaak heeft zeker wat weg van Karamel en dan vooral de salted caramel versie. Het is naast zoet namelijk ook wat zoutig. Een leuke afwisseling op mijn ontbijt en ik ga er nog proberen toffee van te maken voor mijn eiwitrepen avontuur.

Deze smaak stemt mij trouwens ook positief om andere smaken uit te proberen.

Oordeel: 7/10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *