Recensie – Fort Nassau

Voor het restaurant van de maand december hadden we gekozen voor Fort Nassau. Een restaurant met een adembenemend uitzicht. We vonden kerstavond een mooie gelegenheid om dit met eigen ogen te zien. Als tip hadden we gekregen om ‘achterin de bus’ te reserveren. Dat hebben we dan ook gedaan.

Reserveren ging makkelijk via de website en kregen ook meermaals een herinnering. Voor kerstavond was er een meerkeuze 4-gangen menu met bijpassend wijnarrangement. Parkeren kan voor de deur en we werden vriendelijk welkom geheten. We waren wat aan de vroege kant voor een diner, maar we wilden graag de zonsondergang zien.

Het was gelukt om een tafeltje ‘achterin de bus’ te krijgen. Je zit dan in het uiterste puntje van het restaurant op een soort balkon uitkijkend over de Pontjesbrug en de Julianabrug. Enige wat we niet bedacht hadden is dat het vrij open is, als het erg hard waait of regent zit je er wat minder mooi. Het geluk was echter aan onze zijde en konden tijdens een lekkere cocktail genieten van het uitzicht en de zonsondergang. Het was prachtig.

Ondertussen hadden we ook de menukaart gekregen en hadden we onze keuze gemaakt. Ik had nog gevraagd of ze ook een ‘bob’ wijnarrangement hadden (halve glazen), maar helaas, daar deden ze niet aan.

Vooraf kregen we wat warm brood met truffelboter, lekker! We startten met een zalmduo en garnalen met prosciutto. Beide erg lekker en leuk opgemaakt. Ook over de hoeveelheid was ik te spreken.

We hadden voor het tussengerecht gekozen en beide kozen we voor de beef rib soep. We hadden misschien iets meer beef rib verwacht, maar waarschijnlijk was gewoon de bouillon getrokken van beef rib. In ieder geval, prima en licht tussengerecht.

Als hoofdgerecht kozen we beide voor de eend. Een vleessoort die je niet altijd op de kaart ziet staan en zelf ook niet vaak klaarmaakt. Een goede keuze. Het vlees was mals en smaakvol. Het enige was dat we beide niet van koriander houden en het wel in de puree verwerkt was. Het stond ook niet in de beschrijving. Klein minpuntje. Gelukkig zat de koriander niet op de eend zelf en konden we er een beetje omheen eten.

Fort Nassau Curacao

Het tempo was goed, de bediening had het allemaal goed in de gaten en was attent. Ook de wijnen waren lekker en smaakten goed bij de gerechten. Het uitzicht was ook nog steeds fantastisch. De zon en zonsondergang hadden inmiddels plaatsgemaakt voor de avond en haar lichtjes.

Als toetje hadden we gekozen voor een ‘bitter chocolate ganache bar’. Er was niks bitters aan en dat was top! Heerlijk dessert, niet te machtig, maar wel erg lekker! Het leek een beetje op een beschaafd stukje arretjescake.

Dan hadden we nog als afsluiter en lekker kopje koffie en thee besteld. Nog even nagenieten van het heerlijke diner.

Fort Nassau is een restaurant op een bijzondere locatie met fantastisch uitzicht. Daarbij is het eten ook erg lekker en de bediening attent. Wanneer je romantisch uit eten wilt is het echt een aanrader!

Oordeel: 9,1/10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *