Pasta met groente en kalkoen bacon

Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 15 minuten
Hoeveelheid: 2 porties

Ingrediënten:

  • 160 gram vezelrijke spaghetti
  • 40 gram geraspte kaas
  • 200 gram rode ui
  • 250 gram champignons
  • 160 gram kalkoenbacon
  • 1 ei
  • oliespray

Benodigdheden:

  • Pannen
  • Mes
  • Snijplank

Instructies

Breng water aan de kook en doe daar de spaghetti in. Bereid dit volgens de verpakking. Snijd ondertussen de rode ui, champignons en kalkoenbacon in kleinere stukjes.
Spray een wokpan in met olie en bak de groente en de bacon. Voeg hier wat zout, peper en knoflookpoeder aan toe. Wanneer de spaghetti gaar is giet je deze af en doe je dit in de wokpan erbij. Houdt bij het afgieten wat kookvocht apart.
Kluts een ei, de kaas en een scheutje kookvocht door elkaar en voeg dit toe aan de spaghetti.
Hussel het goed door elkaar en klaar!

Tip: Voor wat extra oempf kan je wat sriracha toevoegen aan het gerecht.
Tip: Gewone bacon of spek kan natuurlijk ook!
Tip: Voor minder koolhydraten: vervang een deel met courgette spaghetti (hier wordt het wel wat wateriger van)

Eetsmakelijk!

Voedingswaarden per portie
Calorieën 638 kcal
Koolhydraten59 gram
Eiwitten34 gram
Vetten26 gram
Vezels13 gram

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *