Pasta aglio e olio met garnalen

Voedingswaarden per portie
Calorieën 496 kcal
Koolhydraten51 gram
Eiwitten39 gram
Vetten13 gram
Vezels8 gram

Ooit heb ik bij het Lokaal in Amersfoort spaghetti gegeten met puur en alleen wat olijfolie en knoflook en verse kruiden. Dit was zo lekker en ik had me voorgenomen om dit na proberen te maken. Wel met garnalen erbij, anders was het voor een maaltijd wat karig. Ook zou ik er in het vervolg even een salade bij serveren.

Voorbereidingstijd: 60 minuten
Kooktijd: 15 minuten
Hoeveelheid: 2 porties

Ingrediënten

  • 150 gram vezelrijke spaghetti
  • 300 gram ontdooide gepelde garnalen
  • 20 milliliter olijfolie
  • 5 teentjes knoflook
  • 1 theelepel chilivlokken
  • zout en peper naar smaak

Benodigdheden

  • wokpan
  • kookpan
  • vergiet
  • snijplank en mes

Bereiding

Laat de garnalen een dag van tevoren ontdooien. Vervolgens marineer je de garnalen met 15 milliliter olijfolie, 5 gesneden teentjes knoflook en een theelepel chilipoeder. Zet dit in de koelkast, totdat ze vlak voor serveren worden gebakken.

Zet water op en kook de spaghetti met een gekneusd teentje knoflook, 5 milliliter olijfolie en wat zout zoals beschreven op de verpakking.

Als de spaghetti bijna klaar is haal je een klein bekertje kookvocht uit de pan en zet dit apart. Verhit de wokpan en doe daar de gemarineerde garnalen in en bak deze. Gier vervolgens de spaghetti af. Als de garnalen na een paar minuten klaar zijn kan de spaghetti erbij, samen met het kookvocht.

Verdeel de spaghetti met gamba’s over twee borden.

Eetsmakelijk!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *