In de 32 jaar dat ik leef ken ik niet anders dan wanneer er thuis lasagne wordt gemaakt hiervoor het pakje Honig basis Lasagnesaus wordt gebruikt. Het was altijd weer even schrikken wanneer er ‘vernieuwd recept’ op de verpakking stond, maar qua smaak is hij gelukkig altijd wel stabiel gebleven.
Ik heb hem inmiddels in vele variaties gebruikt; gewoon ‘plain’ zonder groente, met vega gehakt, met kipgehakt, met aubergine als lasagnebladen, met groentepakketten, met verse groente, kortom; vanalles.
Deze keer was het met gehakt, kaas, spinazie, ui en champignons.
Dussss
Ingrediënten
- Pakje Honig basis Lasagnesuas
- 125 gram lasagnebladen
- 200 gram verse spinazie
- 1 ui
- 100 gram champignons
- 300 gram mager rundergehakt
- 50 gram geraspte kaas
- 1 liter water
- scheutje balsamico azijn
- scheutje Worcestershire saus
Benodigdheden
- ovenschaal
- wokpan of grote hapjespan
- snijplank en mes
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de ovenschaal in. Doe het gehakt in de pan en bak dit rul. Snijd ondertussen de ui en voeg deze toe aan het gehakt. Snijd vervolgens de spinazie kleiner en de champignons in stukjes. Bak dit mee als de ui glazig is. Laat de spinazie goed slinken. Voeg vervolgens 1 liter koud water* en de basis voor lasagnesaus toe. Roer dit alles goed door en laat de saus wat indikken.
Voedingswaarden per portie | |
Calorieën | 450 kcal |
Koolhydraten | 46 gram |
Eiwitten | 28 gram |
Vetten | 16 gram |
Vezels | 5 gram |
Schep een dunne laag saus in de ovenschaal en vervolgens een laag lasagnebladen. Herhaal dit tot de bladen op zijn en eindig met een dikke laag saus. Strooi hierover de kaas.
Zet de lasagne voor 30 minuten in de oven.
* Op de verpakking staat 500 milliliter melk en 500 milliliter water, maar calorietechnisch is alleen maar water gunstiger. Qua smaak zit er niet echt verschil in naar mijn mening.