Voedingswaarden per portie | |
Calorieën | 869 kcal |
Koolhydraten | 69 gram |
Eiwitten | 66 gram |
Vetten | 36 gram |
Vezels | 10 gram |
De weekendversie van aardappel, vlees en groente, maar dan toch op een wat verantwoorde manier met frietjes uit de airfryer en zelfgemaakte satésaus.
Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 4 porties
Ingrediënten
- 500 gram Opa’s friet van Aviko voor de Airfryer
- 500 gram kipdijfilet
- kipkruiden
- salade naar keuze
- zelfgemaakte satésaus
- oliespray
- zout
Benodigdheden
- koekenpan
- airfryer
- snijplank en mes
Bereiding
Maak de satésaus zoals in het recept beschreven met pindakaas, ketjap manis, (koffie)melk en allesbinder. Dit kan je later ook weer in de magnetron opwarmen.
Bestrooi de kipdijfilet met de kruidenmix. Spray de pan in met oliespray en bak de kipdijfilet. Een magere versie met kipfilet kan natuurlijk ook!
Zet de Airfryer aan op 200 graden. Doe de friet in een kom, spray met wat olie en doe er wat zout overheen. Schud dit door elkaar en herhaal indien je dit nodig vindt. Als de Airfryer op temperatuur is kunnen de frietjes er 2×6 minuten in, met halverwege even husselen.
Maak ondertussen een salade met bijvoorbeeld sla, tomaat, komkommer en paprika.
Eetsmakelijk!