Bereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 1 – 1,5 uur
Hoeveelheid: 4 porties
Ingredienten
- 1 kilo kipdijfilet
- 2 rode uien
- 250 gram champignons
- 150 gram barbecuesaus naar keuze
- 50 gram ketchup
- flinke scheut ketjap manis
- srirachasaus
- peper, zout en knoflookpoeder
Benodigdheden
- koekenpan
- snijplank en mes
- ovenschaal
- aluminiumfolie
Bereiding
Verwarm de oven voor op zo’n 150 graden. Bak de kipdijfilet rondom bruin en doe dit in de ovenschaal. Het vlees hoeft niet gaar te zijn, dat gebeurt wel in de oven. Snijd de rode ui en de champignons in grove stukken en bak dit nog even in dezelfde pan. Als de ui glazig is kun je de barbecuesaus, ketchup, ketjap en sriracha toevoegen samen met wat peper, zout en knoflookpoeder. Roer dit op het vuur goed door en giet dit vervolgens over de kip in de ovenschaal welke wordt afgedekt met aluminiumfolie. ALs niet alle kip bedekt is kun je de saus wat aanlengen met water. Zet het in de oven en laat dit zo’n uur a 1,5 uur garen. Wanneer het bijna klaar is kun je wat rijst koken om erbij te serveren. Is de saus nog wat te waterig kun je het binden met aardappelzetmeel opgelost in koud water.
Eetsmakelijk!
Voedingswaarden per portie | |
Calorieën | 478 kcal |
Koolhydraten | 34 gram |
Eiwitten | 54 gram |
Vetten | 14 gram |
Vezels | 3 gram |