‘Gezonde’ chocoladekoekjes met hagelslag

Voedingswaarden per koekje
Calorieën 70 kcal
Koolhydraten4 gram
Eiwitten5 gram
Vetten3 gram
Vezels2 gram

Okée, het begon met een recept uit het boek Bikken met Beukers, maar aangezien ik een hoop ingrediënten niet had heb ik daar mijn eigen draai aan gegeven. Hierdoor werd het deeg echter een beslag, waardoor ik er nog maar een paar ingrediënten heb bij gedaan om de boel een beetje te redden. Zie hier het resultaat!

Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 12 koekjes

Voedingswaarden per koekje
Calorieën 70 kcal
Koolhydraten4 gram
Eiwitten5 gram
Vetten3 gram
Vezels2 gram

Ingredienten

  • 60 gram whey eiwitpoeder Cookies & Cream
  • 30 gram kokosmeel
  • 25 gram crunchy pindakaas
  • 5 ml vloeibare boter
  • 20 gram cacaopoeder
  • 120 milliliter amandelmelk
  • 30 gram suikervervanger
  • 3 milliliter vanille aroma
  • 15 gram mixhagelslag

Benodigdheden

  • Blender en spatel
  • Bakplaat en bakpapier
  • 2 lepels

Bereiding

Verwarm de oven voor op 170 graden. Doe alle ingrediënten in een blender en maak er beslag van. Met de twee lepels kun je het beslag verdelen over het bakpapier om zo 12 koekjes te maken. Druk er op het einde wat hagelslag op.
Zet het voor ongeveer 20 minuten in de oven en houd goed in de gaten dat de boel niet verbrandt.

Het koekje wordt niet knapperig, meer ‘cake’ achtig. De macro’s vind ik erg gunstig. Ik gebruik het als topping bij mijn ontbijt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.