Homemade Schnitzel

Voedingswaarden per schnitzel
Calorieën 355 kcal
Koolhydraten26 gram
Eiwitten28 gram
Vetten15 gram
Vezels1 gram

We hadden afgelopen week zin in Schnitzel en het leek mij wel leuk om dit helemaal zelf te maken. Lang leve Google om even uit te zoeken hoe dit precies gemaakt kan worden. Ik kwam uit bij een recept op Smulweb en ben hiermee met wat aanpassingen aan de slag gegaan.

Bereidingstijd: 30 minuten
Kooktijd: 10 minuten
Hoeveelheid: 4 schnitzels

Ingrediënten

  • 4 hamlapjes van zo’n 100-120 gram
  • 40 gram bloem
  • 2 eieren
  • 100 gram paneermeel
  • vloeibare boter
  • zout en peper

Benodigdheden

  • vleeshamer
  • huishoudfolie
  • houten plank
  • koekenpan
  • 3 diepe borden
  • 2 grote platte borden

Bereiding

Laat de hamlapjes op kamertemperatuur komen. De bedoeling is om de hamlapjes plat te slaan met een hamer, zodat ze heel dun en groot worden. Hiervoor leg je op een grote plank een stuk houshoudfolie. Hierop leg je een hamlapje en vervolgens weer een stuk folie erbovenop. Nu gewoon hammeren totdat de schnitzel de gewenste afmetingen heeft. Pas op dat je er geen gaten in slaat. Doe dit met alle schnitzels. bestrooi de schnitzels aan beide kanten met peper en zout.

Zet de drie diepe borden klaar. Een met bloem, een met 2 geklutste eieren en 3 eetlepels water en een met paneelmeel.

Ga met de schnitzels eerst door de bloem zodat ze volledig bedekt zijn met een dun laagje en leg ze op een plat bord. Vervolgens doop je ze in het eiermengsel en daarna door de paneermeel. Leg ze dan weer apart op een bord of plank. Als het goed is zien ze er nu wel uit als echte schnitzels!

Nu is het een kwestie van flink wat olie verhitten in een goede koekenpan, flink heet laten worden en de schnitzels bakken. Dit gaat vrij vlot, omdat ze super snel gaar zijn. Indien nodig, doe er af en toe wat vloeibare boter bij.

Volgens het originele recept moet je het frituren in olie, maar ik dacht, ik kies voor de iets gezondere variant.

Eetsmakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.