Bereidingstijd: 25 minuten
Kooktijd: 3 uur
Hoeveelheid: 4 porties
Een heerlijk gerecht voor wanneer je overdag veel thuis bent om het lekker te laten sudderen.
Ingrediënten
Voor de Hachee
– 1 zakje hachee kruiden
– 1,3 kilo stoofvlees
– 3 grote uien (600 gram)
– 2 bouillon blokjes
– 2 liter water
– 1 theelepel knoflookpoeder
– 1 blikje tomatenpuree
Voor de Funchi
– 80 gram PAN maismeel
– 80 – 100 milliliter water
– snufje zout
– boterspray
Instructies
Wrijf de hacheekruiden in het stoofvlees.
Bak het stoofvlees in de pan bruin.
Snijd ondertussen de uien in grote ringen
Pak een grote pan en doe daar het vlees en de uien bij in. Schenk er water bij, totdat het vlees
helemaal onder staat. Voeg vervolgens de knoflookpoeder, de bouillonblokjes en de tomatenpuree
toe.
Breng het geheel aan de kook en laat zachtjes doorkoken met de deksel erop.
Laat dit minimaal 3 uur sudderen. De saus dikt langzaam in. Wanneer stoof te droog kookt, doe er
wat water bij.
Ondertussen kan de Funchi gemaakt worden. Spray de pan in met wat boterspray. Doe water in de
pan en roer daar een klein beetje maismeel en zout doorheen, vervolgens steeds wat meer maismeel
en blijf roeren. Het moet een deegachtige substantie worden. Verhit dit goed door en blijf wat roeren
en kneden tot het goed heet is.
Pak wat aluminiumfolie en doe de Funchi erop en maak er een rol van. De Funchi kan of na een paar
minuten gegeten worden of weer worden opgewarmd in de oven.
Eetsmakelijk!
Voedingswaarden per portie | |
Calorieën | 684 kcal |
Koolhydraten | 50 gram |
Eiwitten | 75 gram |
Vetten | 21 gram |
Vezels | 7 gram |