Voedingswaarden per portie | |
Calorieën | 403 kcal |
Koolhydraten | 72 gram |
Eiwitten | 8 gram |
Vetten | 7 gram |
Vezels | 7 gram |
Oké, het ziet er misschien niet heel aantrekkelijk uit en het was eigenlijk ook niet wat ik voor ogen had, maar het is zeer positief uitgevallen! Ik ging eigenlijk voor roasted potatoes uit de Airfryer, maar ik had de aardappelen iets te lang doorgekookt, dus ze waren veel te zacht. Het resultaat was dan ook grove aardappelpuree uit de Airfryer. Het was een perfecte combinatie van zachte aardappel met een crunchy korst. Zelf vind ik gekookte aardappel echt niet lekker, maar dit wel!
Bereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 45 minuten
Hoeveelheid: 2 ruime porties
Ingrediënten
- 800 gram ongeschilde aardappels
- 15 milliliter olijfolie
- knoflookpoeder
- paprikapoeder
- patatkruiden
- zout
- oregano
- theelepeltje arrowroot
- oliespray
Benodigdheden
- Airfryer
- kookpan
- snijplank en mes
- vergiet
Bereiding
Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook met wat zout. Schil de aardappels en spoel ze af. Snijd ze vervolgens in blokjes van zo’n 2 bij 2 centimeter. Kook ze totdat de aardappelstukjes zacht zijn (30 minuten ongeveer gok ik).
Giet de aardappels af en doe de deksel weer op de pan. Schud nu heel hard de pan heen en weer, zodat de aardappelstukjes een beetje breken. Als het goed is ziet het eruit alsof je net begonnen bent met aardappelpuree maken. Kleine zachte stukjes aardappel. Doe hier de olijfolie, arrowroot, de kruiden en zout bij (op gevoel).
Verwarm de Airfryer op 200 graden en doe de aardappel erin, zodra deze op temperatuur is. Zet de timer op 6 minuten. Hussel het wat door elkaar en spray er met wat olie overheen. Zet nu de timer voor 8 minuten.
Als het goed is, is de boven- en onderkant crunchy en de rest lekker zacht. Dit is het betere werk voor een ouderwets AVG’tje. Stukje kipfilet en koolsalade erbij en je bent klaar!
Eetsmakelijk!