Het wordt ook hier weer langzaamaan weer tijd voor. spruitjes! Gekookt vind ik ze nog steeds niet lekker, maar uit de oven des te meer! Heerlijk makkelijke maaltijd voor de regenachtige dagen.
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 45 minuten
Hoeveelheid: 2 porties
Ingrediënten
- 400 gram gemarineerde kipdijfilet
- 250 gram gnocchi
- 200 gram rode ui
- 500 gram spruiten
- peper en zout en knoflookpoeder naar smaak
- oliespray
Benodigdheden
- Bakplaat of ovenschaal
- Aluminiumfolie
- Snijplank
- Mes
Bereiding
Verwarm de oven voor op ongeveer 180 graden. Bekleed de bakplaat met aluminiumfolie en spray met olie.
Haal de onderkantjes van de spruiten en snijd de spruiten door de helft, snijd de ui in partjes. Leg deze samen met de gnocchi op de bakplaat en hussel ze door elkaar met wat peper, zout, knoflookpoeder en oliespray.
Snij vervolgens de kipdijfilet in stukjes. Hussel deze door de groente en gnocchi. (Als je lui bent, kun je ook de filets heel laten.) Wanneer de filet heel is, leg je dit bovenop de gehusselde groente. Zet dit vervolgens zo’n 45 minuten in de oven. Houdt het goed in de gaten en hussel het halverwege even alles door. Het moet gaar worden, niet zwart. Als het goed is is de marinade van de kip lekker door het hele gerecht gehusseld. Het is het lekkerst wanneer de ui zacht is en de spruitjes nog wat bite hebben.
Eetsmakelijk!
Voedingswaarden per portie | |
Calorieën | 679 kcal |
Koolhydraten | 61 gram |
Eiwitten | 52 gram |
Vetten | 23 gram |
Vezels | 14 gram |
Ga je helemaal naar Curaçao.. zijn daar nog steeds die vieze spruitjes 😉
Haha, spruiten uit de oven zijn heerlijk, echt waar!