Bereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 15 minuten
Hoeveelheid: 2 porties
Ingrediënten
- 300 gram biefstuk
- 300 gram prei
- 200 gram rode ui
- 50 gram maismeel (PAN)
- Zout, peper en knoflookpoeder
- Oliespray
Benodigdheden:
- Pannen
- Snijplank
- Mes
- Aluminiumfolie
Instructies
Volg de instructies op de PAN verpakking om de arepa te maken. Voeg het maismeel en het water bij elkaar en maak hier deeg van. Bak dit als pannenkoekjes in een koekenpan. Snijd ondertussen de prei en rode ui in stukjes en bak dit met wat oliespray, zout, peper en knoflookpoeder gaar.
Begin 10 minuten voor het eten klaar is met het verhitten van een gril- of koekenpan met een klein beetje spray. Als de pan goed heet is gaat het vlees in de pan. Het ligt aan de dikte en wat je lekker vindt qua bereiding hoe lang het vlees in de pan moet, dus zoek dat vooral op internet op. Ik houd meestal 2 a 3 minuten per kant aan. Na het bakken mag het vlees in aluminiumfolie rusten. Serveer alles wanneer de pannenkoekjes en de groente klaar zijn.
Tip: Voor wat extra oempf kan je wat sriracha toevoegen aan het gerecht nadat het uit de oven is gekomen.
Tip: De pannenkoekjes zijn lekker met saus! (barbecue, knoflook, ketchup, mayo, alles eigenlijk!)
Eetsmakelijk!
Voedingswaarden per portie | |
Calorieën | 457 kcal |
Koolhydraten | 53 gram |
Eiwitten | 41 gram |
Vetten | 7 gram |
Vezels | 9 gram |