Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 10 minuten
Hoeveelheid: 2 porties
Ingrediënten
- 500 gram kipdijfilet
- 1 kleine prei
- 1 rode ui
- 150 gram edamame boontjes (uit de vriezer)
- 250 gram champignons
- 500 gram pompoen
- 30 gram chilisaus
- 10 gram srirachasaus
- 20 gram zoete sojasaus
- theelepel aardappelzetmeel in shotglaasje koud water
- knoflookpoeder, paprikapoeder, cayennepeper, komijn en zout naar smaak
- oliespray
Benodigdheden
- Snijplank en mes
- Wokpan
- Magnetron
Instructies
Voedingswaarden per portie | |
Calorieën | 554 kcal |
Koolhydraten | 33 gram |
Eiwitten | 61 gram |
Vetten | 18 gram |
Vezels | 11 gram |
Toevallig had ik nog wat pompoen over van de barbecue de dag ervoor en was het een kwestie van even opwarmen in de magnetron vlak voor het serveren, maar wanneer je nog rauwe pompoen hebt, moet je het misschien even koken, in de airfryer doen of langer in de magnetron.
Snipper de ui en doe deze met wat oliespray in de wokpan en fruit deze tot hij glazig is. Snijd ondertussen de kip in blokjes en doe dit erbij. Dan kun je de prei en champignons snijden en toevoegen wanneer de kip gaar is. Roerbak dit totdat de groente zacht wordt en voeg dan alle sausen en kruiden toe. Op het laatst kunnen de sojaboontjes erbij.
Als het goed is wordt het een wat waterig sausje. Om het te laten binden kan je wat aardappelzetmeel opgelost in een shotglaasje koud water toevoegen aan het einde.
Behalve met pompoen kun je dit natuurlijk ook serveren met rijst of noodles! Of gooi er wat kikkererwten er doorheen. Alles kan. Wees creatief!
Eetsmakelijk!