Afgelopen week heb ik een proteïnerijk recept gedeeld wat ik als ontbijt eet. Het hoofdbestanddeel is Caseïne eiwit. Dit zorgt ervoor dat het mengsel lekker fluffy wordt en goed opstijft. Mocht er nou geen caseïne eiwit voorhanden zijn, was ik benieuwd wat er gebeurt wanneer ik gewone whey proteïne gebruik.
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Ingrediënten
- 30 gram whey eiwit (Cookies & Cream)
- 100 gram diepvries aardbeien
- 10 gram hagelslag of chocolade druppels
- 5 gram chiazaad (optioneel)
- 75 ml ijskoud water
Benodigdheden
- Blender
- beker
- lepel
- kommetje
- spatel
Bereiding
Haal de aardbeien uit de vriezer, weeg 100 gram af en doe dit in de blender en laat staan, zodat het wat kan ontdooien. Weeg ondertussen 30 gram eiwitpoeder af en vul een beker met 75ml koud water. Voeg hier chiazaad aan toe en roer goed door.
Wanneer de aardbeien een beetje ontdooid zijn, zet de blender aan en laat het fijnmalen. Als dit lastig gaat, doe er wat water (met chiazaad) bij en help een handje met de spatel. Als het een smoothie-achtige substantie is doe je het eiwitpoeder er langzaam bij. Zet de snelheid lekker hoog en help eventueel weer even met de spatel.
Als het goed is krijg je een wat vloeibare substantie. Het lijkt een beetje op luchtige aardbeien vla. Giet het in je kommetje en garneer met wat chocolade.
Eetsmakelijk!
Zelf vind ik de structuur minder lekker dan de Fluff met caseïne eiwitpoeder, maar het is wel het vervangen waard, wanneer er geen caseïne voor handen is. Het vult goed, smaakt lekker en er zitten weinig calorieën in en veel eiwitten
Voedingswaarden per portie | |
Calorieën | 231 kcal |
Koolhydraten | 12 gram |
Eiwitten | 28 gram |
Vetten | 6 gram |
Vezels | 2 gram |