Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 15 minuten
Hoeveelheid: 4 porties
Ingrediënten
- 400 gram mager rundergehakt
- 2 tomaten
- 1 paprika
- 1 rode ui
- 1 blik kidneybonen in chilisaus
- 80 gram mais
- 160 gram champignons
- 1 avocado
- 80 gram geraspte cheddar
- sriracha met knoflook
- peper, zout, komijn en knoflookpoeder
- 2 komkommers
- 300 gram romaine sla
- 200 gram yoghurt
Benodigdheden
- hapjespan
- snijplank
- bestek
- kommetje
Bereiding
Voor de schotel
Snijd de ui in kleine stukjes. Bak ondertussen het gehakt rul in de hapjespan en voeg de rode ui toe. Snijd ondertussen de tomaat, paprika en champignons in stukjes en voeg dit ook toe. Doe de mais en de kidneybonen erbij en laat lekker sudderen. Voeg er wat sriracha en komijn, knoflookpoeder, zout en peper aan toe en laat het op laag vuur.
Voor de salade
Was en Snijd de sla en verdeel over vier borden/schalen. Snijd ook de twee komkommers in kleine stukjes en doe bij de sla. Meng door de yoghurt wat zout, peper en knoflookpoeder en verdeel over de vier borden/schalen.
Voor de guacemole topping
Prak de avocado in een kommetje en doe hier wat zout, peper, knoflook en sriracha doorheen.
Verdeel de schotel over de vier borden/schalen en garneer met de cheddarkaas en een dot guacemole
Eetmakelijk!
Je kan de schotel natuurlijk ook met nacho’s of wraps eten.
Voedingswaarden per portie | |
Calorieën | 633 kcal |
Koolhydraten | 30 gram |
Eiwitten | 35 gram |
Vetten | 39 gram |
Vezels | 8 gram |