Voedingswaarden per portie | |
Calorieën | 605 kcal |
Koolhydraten | 20 gram |
Eiwitten | 36 gram |
Vetten | 42 gram |
Vezels | 2 gram |
Soms heb je ineens zin in iets… Dit keer waren dat gehaktballen. Ik denk dat ik dat al meer dan een jaar niet gegeten heb. Toch maar even mijn moeder een appje gestuurd met de vraag hoe zij dit altijd maakt. Ik heb hier nog een beetje wat aangepast en ik ben het maar gaan proberen. Ik denk dat dit de eerste keer in mijn leven is dat ik gehaktballen heb gemaakt.
Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 3 porties (6 ballen)
Ingrediënten
- 500 gram rundergehakt
- 1 zakje gehaktkruiden met paneermeel (AH)
- 1 ei
- 1 rode ui
- 50 milliliter vloeibare boter
- 40 gram aardappelzetmeel
Benodigdheden
- Braadpan
- Snijplank en mes
- Mengkom
- Kommetje
Bereiding
Snipper de ui klein. Pak de mengkom en doe hierin het gehakt, de kruiden, een ei en de gesnipperde ui. Was je handen en maak ze weer lekker vies door alles lekker door elkaar te kneden. Zorg ervoor dat alles goed verdeeld is.
Maak 6 gelijke ballen op een snijplank en vul een kleine kom met de aardappelzetmeel. Rol hier de gehaktballen doorheen en leg ze weer op de snijplank.
Verhit ondertussen de vloeibare boter in de pan en als dit goed heet is kunnen de ballen voorzichtig in de pan worden gelegd (gebruik hiervoor bijvoorbeeld 2 pollepels). Draai de ballen regelmatig, zodat ze gelijkmatig bruinen. Als ze een lekker gekleurd korstje hebben kan er water aan toegevoegd worden zodat ze voor de helft onderwater staan. Deksel erop, vuur laag en zachtjes een half uur laten garen. Draai ze af en toe om.
Als het klaar is nog een dot ketchup door de jus heen en eetsmakelijk! Lekker voor een AVG’tje of op een broodje.