Kip, patat en koolsla

Een variatie op kip, patat en appelmoes aangezien ik liever een lekkere koolsla heb dan appelmoes. Zwaar geïnspireerd door deze onderstaande post (Met name de friet) vond ik dit wel echt een maaltijd voor de vrijdag. En hé, weer een reden om de Airfryer te gebruiken :). Trouwens, deze ovenfriet is echt dikke prima! Smaakt echt gewoon naar patat!

Voedingswaarden per portie
Calorieën 703 kcal
Koolhydraten65 gram
Eiwitten55 gram
Vetten22 gram
Vezels12 gram

Bereidingstijd: 5 minuten
Kooktijd: 15 minuten
Hoeveelheid: 2 porties

Ingrediënten

  • 500 gram ovenfriet
  • 400 gram gemarineerde kipfilet a la minute
  • 400 gram gesneden witte- en/of rodekool
  • 200 milliliter magere yoghurt
  • paar druppeltjes vloeibare zoetstof
  • scheutje appelazijn
  • peper, zout en mosterd naar smaak
  • oliespray

Benodigdheden

  • Snijplank en mes

Bereiding

Verwarm de Airfryer voor op 200 graden.

Zet een koekenpan op het vuur en spray in met olie. Bak hierin de kipfilet gaar.

Doe de friet in een schaal en spray in met wat oliespray en strooi wat zout eroverheen en schud goed door. Herhaal dit eventueel nog een keertje. Doe dit vervolgens in de Airfryer voor zo’n 12 minuten.

Ondertussen kun je de koolsla maken met de yoghurt, azijn, mosterd, peper, zout en wat zoetstof. Hussel alles goed door elkaar.

Eetsmakelijk!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *