Voedingswaarden per portie | |
Calorieën | 605 kcal |
Koolhydraten | 51 gram |
Eiwitten | 41 gram |
Vetten | 24 gram |
Vezels | 8 gram |
Er moesten wat restjes groente op en ik had nog wat Patak Madras in de vriezer liggen, dus Kip Madras it was!
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 3 porties
Ingrediënten
- 80 gram Patak’s Madras
- 200 milliliter kokosmelk light
- 400 gram kipdijfilet
- 250 gram rijst
- 500 gram kouseband (of sperziebonen)
- 125 gram champignons
- 200 gram prei
- 1 tomaat
- 1 rode ui
- 10 milliliter olijfolie
- 1 teentje knoflook
- zout en peper naar smaak
- kipkruiden
Benodigdheden
- wokpan met deksel
- kookpan
- koekenpan
- snijplank en mes
Bereiding
Breng een ruime pan met water aan de kook. Snijd als eerste de rode ui in kleine stukjes en fruit dit met wat geperste knoflook en olijfolie aan. Snijd ondertussen de prei, champignons, tomaat, en kouseband in kleine stukjes. Bak dit met de ui mee op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Wanneer de groente begint te slinken kun je de kokosmelk hieraan toevoegen. Doe de deksel op de pan en laat dit lekker sudderen.
Ondertussen kun je de rijst koken en de kip in stukjes snijden en marineren met kipkruiden. Als het groentemengsel wat aan het pruttelen is kun je de madras erbij doen en goed roeren. Laat het weer verder pruttelen.
Bak de kip en voeg dit toe aan de madras. Laat dit nog een beetje doorpruttelen met de deksel eraf, zodat het wat kan indikken.
Giet de rijst af als deze klaar is en serveer dit apart.
Eetsmakelijk!