Dit gerecht heb ik gevonden op de website van Airfryer Totaal. Echter stonden daar geen hoeveelheden bij en ben ik zelf maar aan de slag gegaan. Tot nu toe gebruik ik de Airfryer eigenlijk alleen nog maar om crispy chicken in te maken, maar zo’n heel gerecht is eigenlijk ook wel heel makkelijk, en lekker!
Bereidingstijd: 5 minuten
Kooktijd: 25 minuten
Hoeveelheid: 2 porties
Ingrediënten
- 450 gram krieltjes of aardappelschijfjes
- 1 courgette
- 2 rode paprika’s
- 1 rode ui
- 120 gram chorizo
- zout, paprikapoeder, knoflookpoeder, patatkruiden en chilivlokken naar smaak
Benodigdheden
- Airfryer
- Snijplank en mes
- Kom
Bereiding
Voedingswaarden per portie | |
Calorieën | 602 kcal |
Koolhydraten | 64 gram |
Eiwitten | 25 gram |
Vetten | 25 gram |
Vezels | 10 gram |
Verwarm de Airfryer op 185 graden. Doe de aardappel in een kom en spray hier wat olie bij. Hussel door elkaar en breng op smaak met de paprikapoeder, knoflookpoeder, zout en patatkruiden. Doe de aardappeltjes in de Airfryer voor zo’n 8 minuten.
Snijd ondertussen de paprika, courgette, ui en chorizo in stukjes en voeg dit bij de aardappeltjes in de Airfryer. Hussel dit even door elkaar en zak in temperatuur naar 165 graden voor zo’n 6 minuten. Schep alles weer door elkaar na deze 6 minuten en zet de temperatuur weer wat hoger naar 185 graden voor 4 minuten. Check even of de groente gaar zijn, laat het anders nog even wat langer door bakken.
Haal het uit de Airfryer en eetsmakelijk!