Crispy Chicken

Dit recept is ontstaan doordat het zakje ‘Crispy Chicken’ van Santa Maria niet meer op voorraad was in de supermarkt. Toevallig kwam ik wel een andere kruidenmix tegen en zag op de ingrediëntenlijst staan dat er cornflakes in zaten. Toen dacht ik; ik ga het gewoon zelf maken. Super simpel, het enige wat ik volgende keer er nog bij moet doen is denk ik wat aardappelzetmeel. Ook zal ik nog uienpoeder, cayennepeper en oregano toevoegen voor extra smaak.

Hier komt ie!
Bereidingstijd 10 minuten
Oventijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 2 porties

Ingrediënten

  • 500 gram kipdijfilet
  • 50 gram cornflakes
  • snuf zout
  • snuf peper
  • snuf knoflookpoeder
  • snuf kipkruiden
  • snuf (gerookte) paprika poeder
  • snuf komijn
  • snuf patatkruiden
  • 300 gram komkommer
  • 200 gram sla
  • 100 ml magere yoghurt
  • Srirachasaus
  • Oliepsray

Benodigdheden

  • blender, keukenmachine of iets anders om de cornflakes te verkruimelen en te mixen met de kruiden
  • ovenschaal
  • snijplank
  • mes

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 – 200 graden.
  • doe de cornflakes samen met alle kruiden in de keukenmachine en mix het goed door elkaar.
  • Snijd de kip in stukjes en leg deze in de ovenschaal. Spray er wat olie bij en doe de kruidenmix erbij. Hussel dit goed door elkaar. Zet de ovenschaal in het midden van de oven.
  • Snijd ondertussen de komkommer en sla en leg dit op twee borden. Als dressing kun je de yoghurt met sriracha, zout en wat knoflookpoeder mixen.
  • Hussel de kip halverwege even om en houd in de gaten dat de kip niet verbrandt. Na zo’n half uurtje is de kip klaar.
  • Serveer de kip op de salade, eventueel met een wrap erbij. 
Voedingswaarden per portie
Calorieën 532 kcal
Koolhydraten33 gram
Eiwitten59 gram
Vetten18 gram
Vezels3 gram
Dit is zonder de wrap

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *