Week 13 maandag 23 maart – zondag 29 maart

Deze week ook weer niet stilgezeten. Alhoewel, de eerste paar afleveringen op Netflix heb ik sinds deze week wel in mijn eentje, overdag gekeken. Dat was ook nog niet eerder voorgekomen.
Maandag was ik om 8 uur bij Charlie’s Auto Center om de auto te laten keuren, zodat we hem casco kunnen verzekeren. Geen idee waar ze precies naar gekeken hebben, maar voor 53 gulden heb ik een briefje voor de verzekering waar op staat dat er geen bijzonderheden aan de auto zijn. Ik moet zeggen, ze werkten er uiterst hygiënisch en nauwkeurig i.v.m. Corona. Iemand kwam zelfs nog zijn excuses aanbieden dat ik buiten op een stoeltje moest wachten. Er zijn ergere dingen en alleen maar goed dat ze zich netjes aan de regelgeving houden. Die dag is het bij de verzekering ook gelukt om de auto uitgebreid te verzekeren mét de schadevrije jaren. Na contact met onze verzekeraar in Nederland te hebben gehad hebben ze de jaren vrijgegeven. Erg fijn. Een succesvolle dag.
Dinsdag hebben we ’s avonds een tafel opgehaald bij een gezin wat weer terug ging naar Nederland. Van tevoren hadden we al ingeschat dat deze niet in onze auto ging passen en ook de poten eraf was geen optie. Aan de eigenaresse van onze Airbnb hebben we gevraagd of ze iemand kent met een pickup. Binnen een paar minuten had ze iemand geregeld voor dinsdag avond. Heel erg fijn. De heren hielpen sjouwen en brachten de tafel naar ons nieuwe onderkomen! Ze spraken alleen maar Spaans, maar met handen en voeten kwamen we er goed uit.  Deze week is namelijk officieel bevestigd dat we een huis hebben! Het contract is getekend en vanaf 1 april kunnen we er in. Met het verhuisbedrijf hebben we nu mondeling de afspraak dat ze 1 april komen verhuizen.  Heel fijn als dit allemaal door kan gaan. We houden in ons achterhoofd nog wel even een slag om de arm aangezien er wel vergaande maatregelen zijn rondom Corona, wat zo’n verhuizing ineens in de weg kan gaan zitten.
Verder heb ik me druk gemaakt met het inschrijven bij een huisarts en het vinden van een tandarts, mondhygiënist en dierenarts. Ook een poging gedaan om alvast internet aan te vragen voor in ons nieuwe huis. Er wordt contact met ons opgenomen. We wachten af.
Ondertussen is Google overdag druk bezig met het jagen op hagedissen. Hij is totaal niet succesvol en erg grappig om te zien. Ik bedacht me later alleen dat wij als bezetene op jacht zijn naar muggen en dat ziet er waarschijnlijk net zo grappig uit (en is net zo onsuccesvol).
Verder ook de app Houseparty weer een paar keer gebruikt om in contact te blijven met Nederland. Leuk om mensen weer te spreken. Verder nog onze muzieklijst wat ververst met nieuwe liedjes, dat was wel nodig.
Deze week hebben we drie keer gezwommen bij Mambo, waarbij het nog steeds zo gek blijft dat het strand zo leeg is. Inmiddels zijn er 9 besmettingen op het eiland, waarvan twee genezen en een overleden. Zes actieve besmettingen dus. Gemiddeld komt er een geval per dag bij. De maatregelen worden steeds meer aangescherpt. Samen zijn met drie of meer mensen mag niet meer en er is een avondklok ingesteld. Iedereen moet tussen 9 uur ’s avonds en 6 uur ’s ochtends binnen zijn. Ook winkels moeten om 6 uur dicht zijn, behalve supermarkten en take-out. Zij mogen tot 7 uur open blijven. Ook is het luchtruim voor inkomend personenvervoer twee weken dicht.
Het is bizar om te bedenken dat dit soort maatregelen nageleefd moeten worden. Wij hebben het ‘voordeel’ dat we nog niet écht een sociaal leven hadden hier en nog niet écht activiteiten buiten de deur in de avonden, waardoor ons leven niet heel anders is dan de eerste twee weken. Het enige is dat je je niet vrij en ontspannen voelt wanneer je in winkels bent en deze periode moeten we wel veel in winkels zijn in verband met ons nieuwe huis.
In het weekend zijn we dan ook naar verschillende winkels geweest om te inventariseren wat we eventueel willen kopen. Ook hebben we spullen gehaald voor het eerste projectje van Duco. We hebben een tafel gekocht en deze moet in de beits gezet worden. Hiervoor zijn een schuurmachine, schuurpapier, beits, kwasten en rollers aangeschaft. Het enige wat we niet konden vinden was ammoniak. Bij de winkel die het heeft stond een rij buiten, omdat mensen gedoseerd binnen worden gelaten om de social distancing van twee meter te kunnen waarborgen. Daar hadden we geen zin in. Ik ben benieuwd hoe het projectje gaat verlopen. I’ll keep you posted!
We hebben ook nog een loungeset gekocht. Deze hadden we al tijdens een eerdere winkelsessie gezien en nu was het tijd om hem te kopen. Als het goed is wordt het 2 april geleverd.
Een halve zaterdag verder waren we weer thuis en hebben we rustig aan gedaan. Het ondertekende huurcontract hebben we gevierd met bubbels en muziek in het badje. Even een besef moment van hoe fijn en goed we het hebben en hoe bijzonder het allemaal is.
En toen kwam zondag… Op zich een goede ochtend gehad. We moesten nog even wat spulletjes halen die we gisteren niet konden vinden op weg naar het strand. Ook nog met het thuisfront gebeld en lekker gepicknickt bij Playa Santa Cruz. Vervolgens doorgereden naar Grote Knip om daar op een rustig strand lekker te chillen in de schaduw. Daar ook weer de berichtgeving gelezen van de persconferentie.  Inmiddels 10 besmettingen en een aankondiging van een persconferentie om zes uur. Hier hebben we verder weinig aandacht aan geschonken en zijn aan het eind van de middag terug gereden naar huis. Google verwelkomde ons hartelijk en we hebben ook thuis rustig aan gedaan. Via Facebook hebben we de persconferentie gevolgd. De strekking is: LOCKDOWN. Enkel de mensen met een essentieel beroep mogen hun beroep nog uitvoeren. De rest blijft binnen. Mensen mogen alleen naar de supermarkt, hardware store of apotheek. Er kunnen nu ook boetes worden uitgedeeld en dit is minimaal twee weken van kracht. Hoe het precies zit met horeca, take-out, delivery, buiten sporten etc. is mij niet helemaal duidelijk. Inmiddels ook al 11 besmettingen.
Waar we nu vanuit gaan is dat onze verhuizing 1 april niet doorgaat, onze buitenbank niet 2 april geleverd wordt en we nog meer aan huis gekluisterd zijn dan we al zijn op dit moment. Hoe onze week/weken eruit gaan zien is voor nu nog even een raadsel. Misschien weten we maandag meer. Gelukkig hebben we in ieder geval elkaar en Google 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *