Het is geen spannend recept, maar m’n eetritme is hier aan het veranderen. We eten veel later op de avond, maar aan het einde van de middag, begin van de avond, schreeuwt mijn lichaam – nog harder dan normaal – om eten. Ik kreeg de tip om een soepje te eten op dat moment. Ik ben maar gewoon gaan kijken wat ik nog aan ingrediënten in huis had en dit is het geworden. Ook weer een liflafje.
Bereidingstijd: 5 minuten
Kooktijd: 45 minuten
Hoeveelheid: 8 porties van zo’n 300-340 milliliter
Benodigdheden
- Snijplank en mes
- Grote pan
- Staafmixer
Ingrediënten
- 1 blikje tomatenblokjes (400 gram)
- 1 blik linzen (265 gram)
- 1 blikje champignons
- 4 bouillonblokjes naar keuze
- 1 liter water
- 3 uien
- 1 paprika
- 2 tomaten
- 4 teentjes knoflook
- knoflookpoeder, cayennepeper, basilicum, oregano en paprikapoeder naar smaak
- oliespray
Bereiding
Voedingswaarden per portie | |
Calorieën | 88 kcal |
Koolhydraten | 11 gram |
Eiwitten | 5 gram |
Vetten | 1 gram |
Vezels | 4 gram |
Snijd de tomaat, paprika en uien en pel 4 knoflookteentjes. Spray wat oliespray in de pan en bak hierin de groente, totdat het een beetje zacht is (een minuutje of vijf). Voeg vervolgens de tomatenblokjes, het water, de kruiden en de bouillonblokjes toe en laat op laag vuur met de deksel erop een tijdje pruttelen. Het gaat erom dat de groente goed zacht wordt, zodat het makkelijk gepureerd kan worden.
Als dit het geval is, haal de pan van het vuur, zet deze op een onderzetter en pureer met de mixer de soep glad. Zet de pan vervolgens weer op het fornuis op laag vuur en voeg de champignons (inclusief vocht) en de uitgelekte linzen toe aan de soep. Warm het geheel weer even op en voeg indien nodig nog wat smaakmakers toe.
Ideaal voor de lunch, mealprep of simpele maaltijd. Eetsmakelijk!