Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 15 minuten
hoeveelheid: 2 porties
Ingrediënten
- 120 gram Tary/Ebly/Voorgekookte tarwe
- 300 gram gemarineerde kipdijfilet
- 1 rode ui
- 1 rode paprika
- 1 rode tomaat
- 1 blikje champignons
- 3 teentjes knoflook
- zout en peper naar smaak
- spray olie
Benodigdheden
- snijplank en mes
- wokpan
- kookpan
Instructies
Voedingswaarden per portie | |
Calorieën | 498 kcal |
Koolhydraten | 52 gram |
Eiwitten | 42 gram |
Vetten | 13 gram |
Vezels | 11 gram |
Snipper de ui en doe deze in een wokpan met wat oliespray. Pers hierbij ook de knoflook uit en zet het vuur aan. Laat de ui glazig worden en snijd ondertussen de kip, paprika en tomaat in stukjes. Kook voldoende water met de waterkoker en doe dit in de kookpan samen met de tarly. Bak de kipdijfilet in de wokpan en voeg hierbij ook de tomaat, paprika en champignons als de kip gaar is. Roer dit goed door op matig vuur. Roer ook de Tarly af en toe door, zodat het niet gaat plakken. Giet de Tarly na 10 minuten af en voeg dit erbij in de wokpan en roer alles goed door. Breng op smaak met peper en zout.
Eetsmakelijk!