Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 15 minuten
Hoeveelheid: 2 flinke porties
Ingrediënten
- 150 gram kant en klare vers gekruide gehaktballen of hamburgers
- 150 gram vezelrijke spaghetti of andere pasta
- 250 gram courgette
- 1 rode ui
- 1 prei
- blikje champignons
- blikje tomatenpuree
- 60 milliliter kookroom light
- peper, zout, knoflookpoeder
Benodigdheden
- hapjespan
- kookpan
- snijplank en mes
Instructies
Draai van de verse hamburger of gehaktballen kleine balletjes. Bak deze in de hapjespan. Snijd ondertussen alle groente en breng de pasta aan de kook.
Voedingswaarden per portie | |
Calorieën | 621 kcal |
Koolhydraten | 77 gram |
Eiwitten | 31 gram |
Vetten | 18 gram |
Vezels | 19 gram |
Als de balletjes gaar zijn, haal deze uit de pan en bewaar apart. Bak vervolgens de ui totdat deze glazig is en doe vervolgens de prei, paprika, courgette en champignons bij en roer dit allemaal goed door. Voeg vervolgens de tomatenpuree, knoflookpoeder en de kookroom light toe en roer door. Als laatste kunnen de gehaktballen er weer bij. Zet op laag vuur en laat het goed warm worden.
Giet ondertussen als de spaghetti klaar is deze af en serveer apart of doe het in de hapjespan erbij. Breng op smaak met peper en zout.
Eetsmakelijk!