We hadden van de Deli Nova wat kipdijsate besteld voor op de barbecue. Toen de dijen al op de barbecue lagen bedacht ik me ineens dat satésaus erbij wel lekker zou zijn. Toen zelf maar aan de slag gegaan met ingrediënten die we in huis hadden. Verrassend goed gelukt al zeg ik het zelf.
Ingrediënten
- ongeveer 2 eetlepels pindakaas
- Scheut Ketjap Manis
- Scheut koffiemelk
- theelepeltje aardappelzetmeel opgelost in een beetje koud water
Benodigdheden
- magnetron
- kommetje
- lepel
Bereiding
Doe de pindakaas, ketjap en koffiemelk in een kom en doe deze in de magnetron totdat het goed heet is. Roer de substantie door elkaar. Voeg vervolgens de aardappelzetmeel toe en roer goed door. De substantie kan nu wat afkoelen en zal langzaam indikken.
Ik kan me voorstellen dat met wat extra chili het ook erg lekker kan zijn.