El Gaucho Restaurant

Afgelopen vrijdag zijn we uit eten geweest bij El Gaucho, een Argentijns Steakhouse. Reserveren ging super makkelijk via Facebook en ze hebben een website met het menu. Altijd fijn om van tevoren even te spieken. Het ligt in aan een zijstraat van een zijstraat van de Caracasbaaiweg. Ze adverteren met panoramisch uitzicht en daar is niks aan gelogen. Toen we aankwamen was het al donker, maar erg mooi om uitzicht te hebben op alle mooie lampjes.

We werden ontvangen en hadden een mooi plekje aan de rand, waardoor we goed uitzicht hadden. i.v.m De COVID maatregelen werd er telkens een tafel leeg gelaten. Het was niet zo druk en het personeel had voldoende oog voor ons. Onze drankjes stonden snel op tafel en we kregen de menukaart.

Er is ontzettend veel keuze. Voor zowel de vlees als viseter. Als vegetariër heb je het hier wel een stuk lastiger. Met ‘hier’ bedoel ik het eiland an sich. Als vegetariër kan je El Gaucho maar beter achterwegen laten aangezien er geen enkel hoofdgerecht vegetarisch is. Dit is voor ons absoluut geen probleem, omdat we wel echte vleeseters zijn.

Aangezien we van proberen, proeven en delen houden zijn we voor een Trio Deluxe Grill en een Lambsrack gegaan. Na het opnemen van de bestelling kregen we lekker knoflookbrood. Goed dat er ook gevraagd werd hoe we onze steak wilden hebben.

Het eten werd geserveerd met een salade en ik had gekozen voor mijn favo Yuca Fries en Duco had friet. Eerlijk gezegd had ik iets grotere stukjes vlees verwacht bij de Trio, maar uiteindelijk was het allemaal meer dan voldoende. Naast dat het vlees goed op smaak was, was het vlees ook medium/rare, zoals gewenst. We kregen er verschillende sausjes bij en de salade was ook vers en lekker. Het enige waar ik zout op heb gedaan (als zout-verslaafde) waren de Yuca fries.

De bediening kwam regelmatig vragen of alles naar wens was en of we nog wat te drinken wilden. Wanneer je een glas wijn besteld krijg je daar trouwens een koud glas water bij. Top service.

Als afsluiter vroegen wij om de dessertkaart. In plaats van een kaart kwam de serveerster met een dienblad met alle dessertjes erop. Hele schattige kleine gebakjes. We hebben uiteindelijk een chocolade piramide en een chocolade bavarois gekozen en ook deze weer gedeeld. Ze waren lekker, maar niet fantastisch. De bavarois zat in een soort cakeje en die was wat droog. De piramide was daarentegen wat romiger en zachter. Ook hier waren het weer geen enorme porties, maar gewoon een net, beschaafd toetje. Zo ga je met een goed gevulde, maar niet propvolle maag naar huis.

Wat betreft de prijs/kwaliteit verhouding. Het is geen goedkoop restaurant, maar het is wel lekker en goed eten op een mooie locatie met goede service. Voor een wijntje betaal je zon 15 gulden en de vleesgerechten variëren tussen de 40 en 70 gulden. De burgers zijn wat goedkoper. Wij waren per persoon ongeveer 100 gulden kwijt.

Het licht leende zich er niet voor om foto’s te maken van de gerechten, maar dit is wel een restaurant die we zeker kunnen aanraden en ook andere mensen mee naartoe zullen nemen, mocht die kans zich voordoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *