Het leek mij leuk om zelf eens aan de slag te gaan met het proberen te creëren van een eiwitreep. Laat ik allereerst zeggen. Deze zijn niet echt lekker, maar denk ik wel een soort basis waarbij ik dan verder moet gaan experimenteren met vulling, structuur en toppings.
Nu eet ik ze in combinatie met een suikervrij chocoladepuddinkje en dat bevalt eigenlijk wel.
Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 10 repen
Ingrediënten
- 120 gram kokosmeel
- 125 gram caseïn eiwit (vanille of andere voorkeur)
- 200 ml ongezoete amandelmelk
- vanille extract
- calorievrije karamelsaus
- cacaopoeder
- topping
- evt. vloeibaar zoetstof
Benodigdheden
- ovenschaal
- bakpapier
- mengkom
- weegschaal
Bereiding
Doe het bakpapier in de ovenschaal en weeg de ingrediënten af. Doe het kokosmeel en het eiwitpoeder in de kom en meng door elkaar. Voeg beetje bij beetje de amandelmelk toe en kneed tussendoor er een goed deeg van. Het wisselt denk ik per merk caseïne eiwit hoe snel het een deegbal wordt. Ik ben hier wel even mee aan het prutsen geweest. Voeg hier ook het vanille extract aan toe en indien nodig wat extra zoetstof.
Ik heb het deeg in twee ballen verdeeld. In het ene beslag heb ik cacaopoeder erbij gedaan en in het andere beslag de karamelsaus. Vervolgens weer even alles goed doorkneden en in de ovenschaal plat duwen. Als topping heb ik nog wat saus eroverheen gedaan en wat hagelslag en vervolgens in de koelkast gedaan.
Voedingswaarden per portie (1/10) | |
Calorieën | 97 kcal |
Koolhydraten | 4 gram |
Eiwitten | 12 gram |
Vetten | 2 gram |
Vezels | 6 gram |
Conclusie: Het moet wat smeuïger. Dit kan ik doen met pindakaas en bijvoorbeeld wat olie en honing of maple syrup. Dan moet ik even goed gaan goochelen met macro’s, Het moet nog wel een beetje gunstig blijven natuurlijk. Ook lijkt me een topping van chocolade erg lekker en het liefst nog iets van sticky toffee er doorheen en iets van crunch. Dus, naja dit is de basis, en vanuit daar moet ik even kijken wat ik er mee ga doen.