Bereidingstijd: 10 minuten
Hoeveelheid: 2 flinke glazen
Voedingswaarden per glas | |
Calorieën | 66 kcal |
Koolhydraten | 10 gram |
Eiwitten | 5 gram |
Vetten | 0 gram |
Vezels | 2 gram |
Een tijdje geleden zag ik op de website van Lekker en Simpel het recept voorbij komen. Ik hem hem iets calorie vriendelijker gemaakt en dit was het resultaat!
De eerste keer dat ik Dalgona Coffee heb gemaakt en het was heel simpel! Het staat zo op tafel. Het vult behoorlijk, dus het is eerder een lekker toetje, dan een kop koffie.
Ingrediënten
- 4 eetlepels oploskoffie
- 4 eetlepels water
- 4 eetlepels nepsuiker (Erythritol)
- 180 milliliter magere melk
- 2 grote glazen 2/3 gevuld met ijs
- 6 milliliter vanille aroma
Benodigdheden
- handmixer
- plastic kom
- spatel/lepel
- 2 grote glazen
Bereiding
Doe de oploskoffie, het water, de suikervervanger in de plastic kom en klop dit met de handmixer goed op, alsof je slagroom aan het kloppen bent. Het moet goed opstijven! Zorg ervoor dat alle deeltjes oploskoffie goed oplossen! Dit kan even duren.
Doe het ijs in de glazen en schenk hierover de melk en vogeg de vanille aroma toe. Roer even door. Schep vervolgens het koffiemengsel eroverheen en steek er een lange lepel in.
Roer voordat je gaat drinken even alles goed door elkaar.
Varieer in sterkte, soort melk, toevoegingen zoals extra suiker, zoetstof of (suikervrije) koffiesiropen.