Voedingswaarden per portie | |
Calorieën | 691 kcal |
Koolhydraten | 67 gram |
Eiwitten | 46 gram |
Vetten | 24 gram |
Vezels | 11 gram |
Een tijdje geleden heb ik de Spaande Schotel gedeeld en dit keer een eigen twist aan gegeven. Het lijkt erop, maar weer net iets anders.
Bereidingstijd: 5 minuten
Kooktijd: 15 minuten
Hoeveelheid: 2 porties
Ingrediënten
- 450 gram krieltjes of aardappelschijfjes
- 100 gram chorizo
- 200 gram gerookte kipfilet
- 2 rode paprika’s
- 1 (gele) courgette
- 2 rode uien
- patatkruiden, knoflookpoeder, paprikapoeder, chilipoeder en zout naar smaak
- oliespray
Benodigdheden
- Airfryer
- snijplan en mes
- 2 mengkommen
Bereiding
Doe de krieltjes in de mengkom samen met de oliespray en de kruiden. Hussel dit goed door elkaar. Verwarm de Airfryer op 185 graden en doe de krieltjes erin voor zo’n 8 minuten
Snijd ondertussen alle groente in stukjes en doe dit in de andere mengkom. Snijd ook de chorizo en de kip in stukjes.
Na de 8 minuten kunnen de groente erbij en kan de Airfryer op 165 graden voor zo’n 8 minuten. Doe na deze 8 minuten ook de kip en chroizo erbij en hussel goed door. Zet de Airfryer iets hoger rond de 175 graden en bak nog zo’n 4 minuten door, of langer, als je dat lekkerder vindt.
Eetsmakelijk!